Capitala, invadată de ploşniţe. S-a deschis linia telefonică de urgenţă

Capitala, invadată de ploşniţe. S-a deschis linia telefonică de urgenţăPloșnițe. Sursa foto Youtube

S-a lansat linia telefonică de urgență pentru ploşniţele de pat unde include şi sfaturi despre cum să se prevină și să se trateze în cazul infestării.

Francezii au deschis o linie telefonică pentru ploșnițele de pat care au invadat Parisul. „Toți putem fi afectați”, a avertizat Guvernul pe o pagină web dedicată problemei, completat cu sfaturi despre cum să prevină și să trateze o infestare și un număr pentru a solicita ajutor de specialitate.

Sute de mii de apartamente, case și hoteluri au fost raportate ca infestate, de experți. Insectele, denumite științific, cimex lectularius, trăiesc în zonele temperate din Europa și America. Se hrănesc cu sânge uman.

După cel de-al Doilea Război Mondial, dispăruseră, în mare parte, însă după interzicerea folosirii otrăvurilor puternice, de tipul DDT, s-au înmulțit necontrolat. La sfârșitul anilor ʼ90, la New York a avut loc o invazie fără precedent, până și rezidenții din zonele de lux și clienții magazinelor Victoria's Secret plângându-se de ploșnițe.

Costurile exterminării ploșnițelor de pat se ridică la miliarde de dolari anual. În 2016 s-a constat că ploşnişele de pat deveniseră rezistente la pesticide, notează the guardian.

Ne puteți urmări și pe Google News