Cine este noul rector al Universității de Medicină din Timișoara

Cine este noul rector al Universității de Medicină din Timișoara

Un fost director al Spitalului Municipal din Timișoara a devenit noul rector al Universității de Medicină ”Victor Babeș” din orașul de pe Bega. Doctorul Ocravian Crețu a fost ales, joi noaptea, cu o majoritate semnificativă, confrații de breaslă nefiind interesați de ofertele, inclusiv financiare, ale celorlalți candidați.

Deși au fost patru candidați, Octavian Crețu a câștigat scrutinul detașat, într-un singur tur. Drept de vot au avut 537 electori, iar doctorul Crețu a fost preferat de 370 dintre ei. Ceilalți candidați au obținut, după cum urmează: Eugen Boia, 110 voturi, Jenel Pătrașcu, 72, iar Virgil Păunescu, 91 de voturi. Acesta din urmă, fost secretar de stat, în prezent directorul Institutului de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului - OncoGen, este marele perdant al alegerilor. Oferta sa pentru medici, publicată pe Facebook, a fost cea mai generoasă: el le-a promis confraților ”majorare a salariilor cu cel puțin 30%” din luna mai.

Cine este Octavian Crețu

”Vă propun translatarea sistemului decizional de la un management de tip providențial la un management descentralizat, într-un leadership de echipă care să reprezinte într-o manieră reală dorința întregului corp academic al universității. Îmi propun descentralizarea structurii de putere pe nivele de competență care să permită implicarea comunității academice în procesul de decizie.

Întotdeauna voi încuraja existența unui mecanism veritabil de feedback managerial, feedback de care sunt convins că va participa modelând esențial strategia de dezvoltare și conducere a universității”, a transmis prof. dr. Crețu în programul managerial cu care s-a prezentat în fața alegătorilor.

Specializat în chirurgie generală, profesorul Octavian Crețu a ocupat, în trecut, și funcția de prorector al universității, dar și pe cea de manager al Spitalului Municipal din Timișoara, în perioada 2005 – 2009, perioadă în care spitalul s-a remarcat în țară ca fiind singurul fără datorii către furnizori. Din 2007 este membru în rândul Cavalerilor de Malta.

Sursa foto: Facebook / Octavian Crețu

Ne puteți urmări și pe Google News