Merkel, moale în fața Franței. Posibilul succesor dă cu „Mutti” Angela de pământ

Merkel, moale în fața Franței. Posibilul succesor dă cu „Mutti” Angela de pământ

Lipsa de fermitate a Angelei Merkel în fața criticilor lui Emmanuel Macron a fost viu criticată de conservatorul Armin Laschet, considerat favorit în a-i succeda la putere.

Laschet, unul din marii favoriți pentru a-i succeda Angelei Merkel la frâiele Germaniei, a criticat dur, duminică, lipsa de reacție a cancelarului în fața propunerilor președintelui Franței de a relansa proiectul european.

Armin Laschet, șeful guvernului celui mai mare stat regional german, landul Renania de Nord-Vestfalia, a luat clar distanță de cea pe care a susţinut-o până acum, creionând în acelaşi timp ceea ar putea fi propriul său program european, odată ajuns la conducerea guvernului german, scrie AFP.

„Aș fi dorit un răspuns mai hotărât, mai rapid” din partea guvernului Angelei Merkel la propunerile lui Eammanuel Macron, făcute încă din 2017, pe tema unei Europe "puternice" şi "suverane", a lansat Armin Laschet.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Preşedintele francez face propuneri şi noi avem nevoie de prea mult timp să reacţionăm„ în Germania, a adăugat el, în cadrul Conferinţei de Securitate de la Munchen.

Laschet şi-a exprimat regretul că actualul guvern de coaliţie german între conservatori şi social-democraţi nu şi-a respectat promisiunea, inclusă încă în acordul alianţei, privind „relansarea proiectului european”.

„Nu am văzut , realmente, mare lucru până acum" în acest sens, a criticat reprezentantul CDU.