Marmota, greierele, cățelul zurbagiu, bufnița, fluturele, gaina și hamsterul. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Marmota, greierele, cățelul zurbagiu, bufnița, fluturele, gaina și hamsterul. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Prea tensionat, prea nervos... Lasă toate grijile, weekend-ul este o perioadă de relaxare şi distracţie. Dar nu lăsa garda jos, cea mai bună lovitură este eschiva!

15,16 februarie

 

Marmota, greierele, cățelul zurbagiu, bufnița, fluturele, gaina și hamsterul. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Pe 15 februarie s-au născut Galileo Galilei, Charles Tiffany, Jane Seymour, Titu Maiorescu, Iosif Sava, Alexandru Bocăneţ, Petre Solomon, Spiru Haret, V.E. Galan. Pe 16 februarie s-au născut John McEnroe, Machito, Hugo De Vries, Carlos Paredes, Mario Sabato, Sonny Bono, Lucia Demetrius, Mihai Grămescu, Constantin Stoiciu.

 

Pe 15 februarie, în calendarul creştin ortodox, sunt trei sfinţi. Se evidenţiază Cuv. Eusebiu “îmbrăcat cu haină de piele, care rătăcea prin munţi hrănindu-se cu mazăre şi cu bob înmuiat, iar poame nu gusta niciodată!” A trăit aproape o sută de ani, cu siguranţă, din cauza regimului de viaţă natural.  Pe 16 februarie în calendar este un Sfânt, Cuv. Flavian. Interesant cuvios, care şi-a făcut pe vârful unui munte o chilioară şi a petrecut acolo şaizeci de ani fără să vadă şi să audă pe cineva, ci numai înteletnicindu-se cu cercetarea cărţilor. Nu s-a îmbolnăvit niciodată şi s-a săvârşit din lumea aceasta la o sută de ani și ceva. Deştept Sfânt, Cuv. Flavian!

Tot pe 16 februarie, în calendarul creştin-ortodox, este Sf. Pamfilie. Tradiţia spune că dacă în această zi a Sf. Pamfilie este soare şi timp frumos, iarna se întoarce în putere. Să ne amintim că Phil, marmota, pe 2 februarie, a fost foarte hotărât să indice că vine primăvara!

 

Şi pentru că tot am vorbit de marmote, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, mi-am amintit de un articol scris de Marie-Madeleine Sève, care împărţea pe toţi cei din jurul ei, în şapte vieţuitoare. Iată:

 

Marmotavisătorul indolent. “Nu te aventura, nu te băga! Ţine-te departe de orice iniţiativă, orice întreprindere îţi poate aduce necazuri, important este să ai o lume interioară bogată!”. Marmota preferă să viseze în loc să realizeze. Este o persoană pasivă, fără strategii, cu o foie de parcurs goală. Marmota nu are un scop în viaţă, se lasă purtată de valuri. Din experienţa mea pot să adaug că nu te naşti marmotă, ci devii, după ce ai luat destule peste botişor. După trei căsătorii naufragiate în tot atâtea divorţuri, după ce banca ţi-a luat casa şi ai fost dat afară de la serviciu ca să fie angajată o rudă a şefului, atunci devii marmotă! Psihologii de serviciu, persoanele acelea nerecomandabile care au impresia că ştiu ce şi cum gândesc oamenii, ei bine, ei dau sfaturi! “Să-ţi spui că viaţa poate să ofere multiple recompense, la care poţi să ajungi numai îndrăznind!”. Sună ca pilda lui Nastratin Hogea cu măgarul şi morcovul. Cât de prost poţi să fii ca să dai curs lozincilor psihologilor şi psihiatrilor? Dacă ai devenit marmotă, atunci stai în vizuina ta, poate odată şi odată te cheamă în State să prezici primăvara!

 

Greiereledezorganizarea iresponsabilă. “De ce să-ţi faci atâtea griji? Totul se va aranja ca prin minune, în ultimul moment! Este inutil să te gândeşti la viitor, te apucă durerea de cap!” Greierele nu planifică, nu se pregăteşte niciodată. Pare că toată viaţa lui este animată de faptul că “dacă el vrea, se poate realiza”! Greierul îşi propune obiective nerealizabile şi face cele mai proaste alegeri. Psihologul propune greierului să “aibă mai multă încredere în el şi să planifice”. Bun, majoritatea celor pe care i-am înâlnit fac parte din categoria greier. Nu prea am întâlnit… furnica!

 

Cățelul zurbagiuabsenţa prudenţei. „Repede, aruncă-te, dacă ai dorinţa să faci ceva! Inutil să reflectezi, să vezi cât timp îţi ia!” Cățelul zurbagiu este întotdeauna în criză de timp, nu respectă termenele şi nu este punctual la întâlniri. Afişează un comportament aberant şi o înfăţişare neglijentă. Este tot timpul pe grabă şi trepidează de nerăbdare, pentru el ceea ce contează este doar viteza. Trece prin viaţă ca un meteor, ca un tren printr-un tunel, fără să înţeleagă nimic. Sunt multe sfaturi de dat, căței zurbagii există în orice colectiv, sunt persoanele „cu comportament pervers în grup” vorba lui Andre Sirota. Este bine să-l eviţi, să-l izolezi, doar este un cățel, poate este turbat, bine nu se face!