Top 9 cele mai amuzate lucruri despre Italia. Ce sumă aruncă turiștii în fântâna Trevi

Top 9 cele mai amuzate lucruri despre Italia. Ce sumă aruncă turiștii în fântâna Trevi

Italia este una dintre bijuteriile Europei. Peninsula în formă de cizmă reprezintă un adevărat magnet pentru turiști. Și pe bună dreptate. În Italia găsești absolut tot ce ți-ai putea dori. Aventură, liniște, istorie, gastronomie, romantism, modernism, natură, agitație. Italia este țara care extremele se contopesc și formează o priveliște și un mediu pe care cu greu ai mai vrea să le părăsești vreodată.

Fie că mergi în Italia pentru mâncare și vin, fie că te duci pentru aventură, sau fie că ești un împătimit al artelor și culturii, Italia este ca o muză care te vrăjește pe loc.

Așadar, dacă te-ai gândit să planifici o vacanță în Italia, sigur trebuie să citești și top 9 cele mai amuzante și neobișnuite lucruri despre țara modei.

  1. Italia este a 5-a cea mai vizitată țară din lume. Spre exemplu, în anul 2018, Italia a fost vizitată de peste 65 de milioane de turiști.
  2. Te-ai aștepta ca după ce italienii iau o masa copioasă, la desert aceștia se înfruptă cu cele mai aromate înghețate sau cu cel mai fin tiramisu, nu? Greșit. După o masa îmbelșugată, italienii servesc o salată deoarece se consideră că ajută la digestie.
  3. Aduce ghinion să pui pâine pe masă cu susul în jos.
  4. În Italia, în fiecare an, sunt consumate paisprezece miliarde de cafele.
  5. Vaticanul este cea mai mică țară din lume.
  6. Aventurile lui Pinocchio au fost publicate pentru prima dată într-un ziar Italian.
  7. În fiecare an, turiștii aruncă aproximativ 1 milion de euro în fântâna Trevi.
  8. Culorile steagului Italiei au semnificație aparte: verdele reprezintă speranța, albul credința, iar culoarea roșie reprezintă dragostea și bunătatea.
  9. Ultimul rege al Italiei a condus țara pentru numai 36 de zile. Umberto al II-lea a domnit între 9 mai 1946 și 12 iunie 1946.

Ne puteți urmări și pe Google News