Festivalurile de muzică electronică de pe litoral, magnet pentru consumatorii de droguri

Festivalurile de muzică electronică de pe litoral, magnet pentru consumatorii de droguri

Litoralul românesc se confruntă, în ultimii ani, cu un fenomen nedorit de autorități, dar cu mare ”succes” mai ales la tinerii din străinătate care, în perioada sezonului estival, iau cu asalt plajele, dansând și consumând droguri sau alcool, la festivalurile de muzică electronică. Sute de petrecăreți consumatori ajung pe mâna medicilor, zeci de tineri se aleg cu dosare penale, unii fiind și arestați pentru deținere sau trafic de droguri.

Fenomenul a luat amploare maximă anul trecut, la începutul sezonului estival, care a coincis și cu sărbătorile de Paște. Era la puțin timp după ce plajele au fost invadate, la propriu, de sute de kilograme de cocaină în pachete care proveneau din lotul de peste o tonă de droguri găsit în Delta Dunării, la Sfântu Gheorghe.

Sute de polițiști și jandarmi ”măturau” cei 90 de kilometri ai litoralului. Pe lângă situația stranie și nemaiîntâlnită, cu droguri aduse de valuri la țărm, Mamaia a atras zeci de mii de tineri, datorită distracțiilor din cluburile de noapte dar mai ales pentru festivalul de muzică electronică de pe plaja din nordul stațiunii.

     

Ne puteți urmări și pe Google News

”Litoralul este o zonă, în special în perioada sezonului estival, când un număr mare de tineri, și în special străini, vin și participă la evenimentele muzicale de amploare. Dar anul trecut, în minivacanța de 1 mai a fost nebunie”, spune șeful Centrului Antidrog Constanța, comisar șef Cristian Oprișan.

Datorită consumului de droguri, foarte mulți tineri au ajuns, cu diferite complicații, în special psihiatrice, la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Constanța. Sunt tineri străini care, în urma cercetărilor, au declarat că nu știu că în România consumul de droguri este interzis. De aceea au și venit la festival, crezând că este permis să consume.

Potrivit lui Cristian Oprișan, ”din acest motiv s-au și luat anumite măsuri în vara trecută, iar poliția i-a făcut dosar penal organizatorului, pentru punerea la dispoziție a spațiului în vederea consumului”.

Șeful Centrului Antidrog Constanța se gândește cu îngrijorare la minivacanța începutului de sezon estival, având în vedere că ediția de primăvară din acest an a festivalului va fi mai lungă.