Alertă de coronavirus! Armata României, misiune de urgență

Alertă de coronavirus! Armata României, misiune de urgență

Misiune de urgență a Armatei României pentru doi români care au venit din cel mai periculos loc de pe pământ, Wuhan, regiunea din China în care a fost identificat, prima oară, noul coronavirus. O aeronavă de tip C-27J Spartan aparținând Forțelor Aeriene Române i-a adus în țară pe cei doi conaționali. Ministerul Sănătății a transmis că starea lor de sănătate este bună si nu sunt confirmați, până în acest moment, cu virusul ucigaș

Doi români au revenit în țară din cel mai temut loc de pe Pământ: Wuhan, regiunea din China în care a fost identificat, prima oară, noul coronavirus.

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a transmis că o aeronavă de tip C-27J Spartan aparținând Forțelor Aeriene Române a efectuat duminică, 9 februarie, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, un zbor pe ruta București – Berlin și retur, pentru repatrierea a doi cetățeni români provenind din regiunea Wuhan, China.

Cei doi cetățeni au fost transportați din China în Germania prin intermediul unor zboruri de evacuare medicală desfășurate în cadrul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aeronava, configurată pentru misiuni de evacuare medicală și având instalată o cameră specială de izolare, a fost operată de un echipaj condus de comandorul Emil Tecuceanu și a avut la bord o echipă medicală aparținând SMURD București.

Ministerul Sănătății a transmis că starea de sănătate a celor doi bărbați este bună si nu sunt confirmați până în acest moment cu coronavirus.

„Cele două persoane sunt asimptomatice, sunt în curs de testare și, conform procedurilor, vor rămâne încă 14 zile sub supraveghere medicală într-un spațiu special destinat din București, în care sunt respectate condițiile de izolare”, au precizat oficialii Ministerului Sănătății.

Prin acest zbor, făcut cu un aparat al armatei, s-a evitat băgarea în carantină a peste 100 de persoane care s-ar fi aflat într-un avion de linie împreună cu cei doi bărbați aduși din China - a explicat Traian Băsescu într-o emisiune tv, precizând că și costurile de transport ar fi fost sensibil egale, în ambele situații.