Emil Boc are o nouă strategie pentru traficul aglomerat: ”Studentul rămâne, mașina pleacă!”

Emil Boc are o nouă strategie pentru traficul aglomerat: ”Studentul rămâne, mașina pleacă!”

Primarul Clujului a identificat o principală cauză pentru traficul tot mai aglomerat din Cluj Napoca. De vină sunt cele aproximativ 75.000 de mașini ale studenților.

Emil Boc a anunțat că de la 1 martie 2020, cei peste 100.000 de studenți care învață în Cluj Napoca, vor beneficia de un număr de bilete de călătorie gratuite, pentru a putea merge și veni de la școală, fiind încurajați astfel să renunțe la mașini. „Pentru studenți, în mod special am elaborat o nouă politică de transport public, tocmai pentru a încuraja să folosească transportul în comun. Nu le putem interzice să folosească mașina, dar nici să-mi facă praf toate străzile din preajma căminelor studențești cu mașini care vin și stau 95-96% din timpul zilei în parcare și care obturează traficul, crează o aglomerație de nedescris! OK, au și opțiunea asta, vor fi ridicate acolo unde sunt parcate ilegal mașinile”, a punctat Boc.

În prezent, Clujul este un oraș supraaglomerat, dar devine un oraș perfect normal, din punct de vedere a traficului, atunci când studenții sunt în vacanță. Asta explică, că în perioada cursurilor universitare, în Cluj vin aproximativ 75.000 de autoturisme, care circulă pe străzile orașului. „De la 1 martie am flexibilizat gratuitățile pe care clujenii din bani publici le plătesc pentru studenți ca ei să aibă 120 de călătorii pe lună, pe orice linie. O călătorie durează o oră, poate pleca oriunde în oraș! Atunci, evident, pot să-i spun studentului: «dragă student», de acord, când vii în sesiune sau pleci în vacanță sau când vii la începutul anului universitar, e normal să vii cu mașina, să-ți aduci lucrurile. Dar, după aceea, mașina trebuie să plece în localitatea de unde tu provii, pentru că orașul îți pune la dispoziție aceste modalități alternative. Sunt 120 de călătorii, nu cred că are nevoie mai mult de atât”, a mai spus Boc.

Ne puteți urmări și pe Google News