Exclusiv. Un selecționer îi răspunde lui Gigi Becali: „Ideile pe care le-a lansat țin de secole îndepărtate”

Exclusiv. Un selecționer îi răspunde lui Gigi Becali: „Ideile pe care le-a lansat țin de secole îndepărtate”

Federația Română de Fotbal și-a îndreptat atenția, în ultimii ani, și către dezvoltarea fotbalului feminin.

În țara noastră, fenomenul nu are încă amploarea pe care a căpătat-o în Vestul Europei, iar una dintre recomandările venite de la UEFA, către forurile autohtone, este de-a ajuta la promovarea acestei ramuri.

Anul trecut, în Spania, la meciul dintre Atletico Madrid și FC Barcelona au asistat 60.739 de spectatori, record pentru fotbalul feminin. România este departe de această audiență chiar și la meciurile dedicate bărbaților, majoritatea confruntărilor din Liga I disputând-se în anonimat.

Federația Română de Fotbal va obliga grupările din primul eșalon să înființeze echipe rezervate fetelor. În caz contrar, nu vor primi licența de funcționare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Marele contestatar al proiectului este Gigi Becali, finanțatorul de la FCSB, care nu acceptă ideea femeilor ce practică fotbalul. Latifundiarul din Pipera a ieșit la rampă cu declarații dure, cu tentă misogină. „Lumea și-a pierdut mințile și spune «Hai să facem femeia pe post de egalitate cu bărbatul».

Lumea chiar și-a pierdut mințile! Femeile poartă pantaloni și bărbații fuste. Asta e moda la Londra! Bărbatul e făcut după chipul lui Dumnezeu, iar femeia e sclava bărbatului”, a tunat Becali.