EVZ Time Prime. Ioana Constantin: „Pensiile care sunt în plată nu dispar”

EVZ Time Prime. Ioana Constantin: „Pensiile care sunt în plată nu dispar”

Invitată la emisiunea „Prime Time”, pe evz.tv, Ioana Constantin, a declarat că „pensiile care sunt în plată nu dispar. Acesta e adevărul și trebuie spus o dată pentru totdeauna.”

Luni, 27 ianuarie, Ioana Constantin, PMP, secretar de stat la ministerul Muncii, a spus că românii trebuie să înțeleagă că „pensiile care sunt în plată nu dispar”, dar că chestiunea pensiilor speciale e „un cartof fierbinte, pe care, dacă vrem să lucrăm, nu mai trebuie să privim la anumite categorii speciale, care pun presiune.” Constantin consideră, de asemenea, că și Curtea Constituțională trebuie depolitizată.

Rugată de Laurențiu Botin, moderatorul emisiunii, să facă o previziune a acestei săptămâni, Ioana Constantin a spus că problema alegerilor anticipate poate duce la o criză foarte puternică: „Va fi depusă moțiunea de cenzură care probabil nu va trece. PSD o să utilizeze toate instrumentele pe care le are la îndemână. Poate intrăm într-o criză foarte puternică. Faptul că nu vor fi nici două tururi de scrutin, nici anticipate.. vom fi undeva căzuți între scaune. Și putem genera o instabilitate foarte puternică, ce va genera probleme economice.”