Constanța. Măsuri antigripă. Vizitele în spitale, restricționate

Constanța. Măsuri antigripă. Vizitele în spitale, restricționate

În urma numărului crescut de viroze și infecții respiratorii, înregistrate în ultima perioadă la nivel național, dar și local, și la recomandarea Direcției de Sănătate Publică Constanța, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Ap. Andre” a luat decizia limitarării accesului vizitatorilor în toate secțiile spitalului, începând de luni, 27 ianuarie.

Astfel, în timpul programului de vizită este permis accesul unei singure persoane/pacient. Durata vizitei nu trebuie să depășească 10 minute. Vizitatorii sunt obligați să se echipeze corespunzător cu halat, mască și totoși de unică folosință. Echipamentul este pus la dispoziție gratuit de către conducerea SCJU și se regăsește la intrarea în fiecare secție.

-persoanele cu viroze/infecțiirespiratorii nu au voie să intre în saloanele pacienților;

-accesul copiilor la vizite nu este recomandat;

Ne puteți urmări și pe Google News

- respectarea măsurilor de igienă, spălarea și dezinfectarea mâinilor cu soluții hidroalcoolice sunt obligatorii atât pentru pacienți și vizitatori, cât și pentru personalul medical.

”Rugăm pacienții și vizitatorii să înțeleagă situația și să respecte noile reguli. Scopul acestora este de a limita pe cât posibil răspândirea gripei și a infecțiilor respiratorii”, spune purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Constanța, Crina Kibedi.

Pe de altă partea, având în vedere apariţia unor cazuri de gripă pe teritoriul judeţului Constanţa, astăzi, 27 ianuarie, Inspectoratul Școlar Constanța, la solicitarae prefectului George Niculescu, a stabilit luarea măsurilor necesare pentru evitarea declanşării unei epidemii de gripă.

”Începând de astăzi și până la terminarea sezonului rece, ISJ Constanța raportează zilnic către Ministerul Educației și Cercetării situația din județ a cazurilor de gripă confirmate. De la începutul sezonului rece și până în prezent, s-au înregistrat 57 de cazuri confirmate de gripă. În această perioadă, este foarte importantă monitorizarea strictă a sănătății elevilor și a cadrelor didactice, precum și luarea măsurilor specifice acolo unde situația o impune”, a declarat inspectorul geneal al ISJ Constanța, Sorin Mihai.

Și Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța a luat măsuri speciale, în urmă cu patru zile, după ce, în ultima perioadă, s-au înregistrat peste 40 de cazuri de gripă. Vizitele în spital au fost limitate, iar bolnavii au fost izolați în funcție de tipul de afecțiune de care suferă.