Scandal imens la Davos. Acuzaţii de rasism la adresa agenţiilor de presă

Scandal imens la Davos. Acuzaţii de rasism la adresa agenţiilor de presă

Activista pentru climă, Vanessa Nakate, a acuzat mass-media de rasism după ce a fost decupată dintr-o fotografie făcută cu colegii săi albi, din Davos.

Într-o declarație video emoționantă, Nakate a spus că, pentru prima dată în viața ei, „a înțeles definiția cuvântului rasism”. Nakate a declarat că „diverse” agenţii, inclusiv agenția americană de știri AP, au eliminat-o din fotografii. AP a transmis că nu există „nicio intenție rea”: "Fotograful a încercat să obțină o poză rapidă în termenul limită și a decupat-o pur și simplu pe motive de compoziție... deoarece a crezut că acea clădire din fundal distrage atenţia", a explicat David Ake, directorul agenției de știri.

"De ce m-aţi scos din fotografie?"

Nakate a susținut vineri o conferință de presă la Davos, alături de colegii activiști ai climei: Greta Thunberg, Loukina Tille, Luisa Neubauer și Isabelle Axelsson. Ulterior, a apărut articolul pe Associated Press în care a fost decupată dintr-o poză făcută cu ceilalţi activiști.

Tânăra de 23 de ani a spus că nu a primit „nicio explicație sau scuze” după ce imaginea AP a fost înlocuită cu una care o includea. Videoclipul a fost vizionat de aproximativ 40.000 de ori și a fost distribuit de sute de oameni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Activiștii climatici de top i-au oferit sprijinul

"Îmi pare atât de rău că v-au făcut asta ... sunteți ultima care ar merita aşa ceva! Cu toții suntem recunoscători pentru ceea ce faceți și cu toții vă trimitem dragoste și sprijin", a scris Thunberg.

Isabelle Axelsson a spus că este „inacceptabil” să scoată activista din fotografii. „Vocea ei este la fel ca, dacă nu chiar mai valoroasă decât a noastră, într-un moment ca acesta”, a scris ea, potrivit BBC