Război total între Cîțu și Firea. „Cum să mai faci şi investiţii sau reparaţii?”

Război total între Cîțu și Firea. „Cum să mai faci şi investiţii sau reparaţii?”

Războiul declarat între ministrul Finanţelor și primarul Capitalei continuă, pe social-media. Florin Cîţu scrie pe Facebook că primarul general Gabriela Firea acoperă cheltuieli de personal exagerat mari la companiile municipale. El a pus pe internet o listă a acestor cheltuieli.

„Așa arată structura cheltuielilor companiilor administrate (căpușate?) de Gabriela Firea. Se plătesc salarii și atât. Pe românește SI NE CURI pentru PSD!!!”, a scris ministrul. La Societatea de Transport, arată ministrul, unde sunt peste 10.000 de angajaţi, cheltuielile de personal reprezintă 73% din buget. „Cum să mai faci şi investiţii sau reparaţii?”, se întreabă, retoric Florin Cîțu.

„Gabriela Firea și companiile ei! Am revenit cu detalii. În 2017 G.Firea a înființat 22 de companii. Astăzi sunt funcționale 18. Câți oameni lucrează în aceste companii? 4500 de persoane. 1500 doar la Compania Municipală Consolidari. Salariile? Evident mai mari ca în sectorul privat. Ajung la 7400 lei NET. Cu câți bani au fost capitalizate? Mai clar, câți bani a luat G. Firea de la investiții pentru plata SINECURILOR? UN MILIARD de lei!!! Așa își bate joc G.Firea de banii românilor. Va urma!”, a mai scris Florin Cîțu, miercuri, pe pagina de Facebook.

Aceste postări vin după ce, săptpmân atrecută, Cîțu a acuzat-o pe Gabriela Firea că este iresponsabilă şi că a folosit bugetul Primăriei în scop electoral. În replică, Gabriela Firea a susţinut că Bucureştiul contribuie cu 25% la PIB-ul ţării, dar municipalitatea primeşte doar 0,6%.

Ne puteți urmări și pe Google News