Piața auto mondială, în picaj liber

Piața auto mondială, în picaj liber

Scădere dramatică pe piața auto mondială. Anul trecut piața auto a scăzut cu câteva milioane de mașini. Specialiștii spun că e nevoie să treacă mulți ani pentru ca această piață să revină la ”boom”-ul înregistrat în 2017.

Piața auto mondială a scăzut cu 4 milioane de unități anul trecut, spre 90,3 milioane unități, aceasta fiind afectată de evoluțiile din țări precum China și India, arată datele companiei de analiză LMC Automotive citate de CNN. În China creșterea economică a încetinit mult anul trecut, iar piața a scăzut și fiindcă au fost eliminate subvențiile pentru mașinile electrice, mai informează sursa citată. În aceste condiții, piața auto în China a scăzut cu 2,3 milioane unități.

Cel mai bun an al pieței auto mondiale a fost 2017 și estimările sunt că s-ar putea ajunge la un nivel similar cel puțin în 2023. În urmă cu trei ani s-au vândut 95,2 milioane de automobile, iar în 2018, 95 de milioane.  În aceste condiții producătorii de mașini au ajuns să se alieze, pentru a reduce costurile de producție. Cele mai notabile ”înfrățiri” sunt Peugeot-Citroen și Fiat-Chrysler.

Sursa: Hotnews.ro

Ne puteți urmări și pe Google News