Procesul lui Donald Trump a intrat în linie dreaptă. Care este scenariul vehiculat

Procesul lui Donald Trump a intrat în linie dreaptă. Care este scenariul vehiculat

Democrații din Camera Reprezentanților a Statelor Unite au anunțat că vor numi membrii juriului care îl vor judeca pe președintele Donald Trump.

Președintele Camereri Reprezentanților, Nancy Pelosi, unul dintre cei mai aprigi adversari ai președintelui Trump, a anunțat că procesul politic în care președintele SUA va fi judecat pentru abuz de putere, a intrat în linie dreaptă.

Juriul, compus din așa numiții ”impeachment managers”, va fi numit miercuri și va avea ca principal rol să stabilească un verdict în cazul procesului lui Trump. Dacă verdictul va fi de destituire, apelul se va judeca în Senatul SUA, unde democrații nu au majoritate și nu pot obține demiterea lui Trump, caz în care acuzațiile vor fi retrase.

În plenul Camerei Reprezentanţilor, cu un raport de voturi de 232 la 196, a fost adoptată moţiunea care prevede desfăşurarea audierilor în comisii parlamentare în cadrul anchetei care ar putea avea drept rezultat iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aceasta prevede „continuarea de către comisiile de profil a investigaţiilor aflate în curs pentru a se stabili dacă există dovezi suficiente pentru o decizie a Camerei Reprezentanţilor de a exercita puterea constituţională de iniţiere a procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump”.

Președintele SUA este acuzat că a exercitat presiuni asupra președintelui Ucrainei, pentru ca această țară să îl inculpe pe Hunter Biden, fiul fostului vicepreşedinte democrat Joe Biden, și viitor contracandidat la funcția de președinte al SUA, la alegerile din 2020.