Schimbare radicală a vremii. Anunțul de ultimă oră al meteorologilor

Schimbare radicală a vremii. Anunțul de ultimă oră al meteorologilor

Specialiștii de la Administrația Națională de Metoerologie (ANM) au anunțat că vremea va fi rece, geroasă dimineața și noaptea în centrul țării, la deal și munte, local în nord-est și izolat în rest.

 

Astfel, marți 7 ianuarie, cerul va fi variabil în Dobrogea și mai mult senin în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, dar și în sud-estul țării.

În București în prima parte a zilei va aduce, treptat, 2 grade Celsius în termometre, care se vor simți cu un grad mai mult. Soarele va fi strălucitor, iar vântul va sufla cu o putere de 7 kilometri pe oră, în rafale ajungând la 11 kilometri pe oră. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla cu o putere slabă, de 4 kilometri pe oră, în rafale ajungând la 7 kilometri pe oră.

Miercuri, 8 ianuarie, vremea va deveni în general închisă. Temporar se vor semnala precipitații, pe arii restrânse însemnate cantitativ, în prima parte a zilei în special, în jumătatea de est a teritoriului. Vor predomina ninsorile, excepție făcând doar regiunile sud-estice unde precipitații vor fi sub formă de lapoviță și ploaie, favorizând producerea de polei. Maximele vor fi cuprinse între -3 și 6 grade Celsius și minimele între -7 și 3 grade Celsius.

Ne puteți urmări și pe Google News