EXCLUSIV. Ancheta de la Floreasca aruncă în aer acuzațiile USR. Surpriză pentru Beuran

EXCLUSIV. Ancheta de la Floreasca aruncă în aer acuzațiile USR. Surpriză pentru Beuran

Ministerul Sănătății a trimis Corpul de Control la Spitalul de Urgență Floreasca, după ce un deputat USR a scris pe pagina lui de Facebook că Prof. Mircea Beuran, chirurg renumit și cadru didactic la UMF Carol Davila, ar fi "incendiat" o pacientă!

Ministrul Sănătății, chirurgul Victor Costache, împreună cu secretarul de stat, tot chirurg, Horațiu Moldovan, au luat act în urma acestei informații, trimițând un control la Floreasca, unde s-a produs tragedia. Aceștia s-au declarat indignați de situația petrecută în spitalul de urgență și au spus că s-a încercat mușamalizarea cazului, dar și că Prof. Beuran va răspunde în fața legii, deoarece semnătura lui se află pe protocul de operație.
Totodată, ministrul a transmis condoleanțe familiei pacientei, care din păcate s-a stins sâmbătă, în secția de mari arși condusă de Prof. Ioan Lascăr.

Citește și: Exclusiv. Prof. Beuran, primele declarații: „Îl voi acționa în instanță pe deputatul USR”

O mașină a serviciului Omoruri din cadrul Poliției Capitalei s-a deplasat la față locului în urmă acestui deces. Totodată, pus sub acuzații grave în mod public de către mai marii sistemului medical, Prof. Beuran a reacționat spunând că el nu se afla în spital la momentul în care s-a produs tragedia și, în același timp, a oferit toate detaliile pentru a explica pe înțelesul tuturor contextul în care s-a produs nefericitul eveniment și cum a ajuns semnătura sa pe protocolul de operație.

Deputatul USR nu a luat seamă de declarația Prof. Beuran, oferită în exclusivitate pentru Evenimentul zilei, și a continuat să-l acuze că minte. EVZ a reușit să afle o nouă informație care schimbă total demersul anchetei: Corpul de Control al Ministerului Sănătății a constatat în referat că declarația Prof. Beuran corespunde cu realitatea. Camerele de supraveghere arată ora la care medicul intră în spital, dar și alte amănunte care dovedesc faptul că acest incident a fost greu de anticipat.

Citește și: Mircea Beuran, reacție fulger după moartea pacientei arse pe masa de operație

Dar este de subliniat concluzia că Prof. Beuran nu are cum să fie pus sub niciun fel de acuzare în acest caz. Mai mult, angajații din spitalul Floreasca susțin că e clar faptul că „se încearcă înlăturarea unui emerit al medicinei și că totul este un joc politic". Aceștia anunță că "vor face grevă și vor ieși cu declarații în presă, usturătoare, dacă ancheta nu va decurge în mod echidistant, cinstit". Chiar și membrii partidului USR blamează felul în care colegul lor, renumit într-un mod negativ pentru astfel de „dezvăluiri" fără susținere reală, a terfelit imaginea unui medic apreciat.

Ne puteți urmări și pe Google News