BREAKING NEWS. Pacienta arsă de la spitalul Floreasca a murit!

BREAKING NEWS. Pacienta arsă de la spitalul Floreasca a murit!

Pacienta care a luat foc pe masa de operații a spitalului Floreasca, în vârstă de 66 de ani, a murit duminică seară.

Femeia suferise arsuri pe 40% din corp, în urma incidentului de pe 22 decembrie, potrivit digi.ro.

O femeie în vârstă de 66 de ani a ars de vie pe masa de operație la Spitalul Floreasca, dezvăluie Emanuel Ungureanu, deputat USR, într-o postare pe Facebook.

Uluitoarea întâmplare s-a petrecut pe 22 decembrie, însă abia acum s-a aflat despre ea. „Pacienta a ars ca o torță câteva secunde, până ce o asistentă a aruncat un lighean de apă peste masa de operație”, a povestit deputatul Ungureanu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministrul Sănătății Victor Costache a avut o reacție rapidă în urma acuzațiilor aduse de deputatul USR, spunând că a declanșat o anchetă în acest caz. „Nu vreau să arunc piatra înainte de aflarea rezultatului final al anchetei. Aspectele analizate cu atenţie şi vor fi luate toate măsurile conform legii. Este inadmisibil.

M-am ocupat să declanșez ancheta, nu neapărat să alertez mass-media. Este foarte important ce s-a întâmplat cu adevărat și, în același timp, să respectăm drama familiei. Mi-e greu să fac publice date din această anchetă. Pot să vă asigur că toate elementele vor fi analizate. Chirurgul Beuran a fost contactat de secretarul de stat, era indisponibil în acest weekend și va fi audiat luni dimineață.Intervenția a avut loc luni dimineață și noi am aflat vineri seară și am declanșat imediat procedurile de anchetă”, a declarat ministrul Sănătății la Realitatea Plus.

La rândul său, profesorul Beuran susține că totul este un fals și că îl va acționa în judecată pe deputatul USR.

Prof. univ. dr. Mircea Beuran a declarat pentru EVZ, modul în care s-au desfășurat evenimentele:

„Pe 22 decembrie, duminică dimineața, unul dintre colegii mei din echipa operatorie m-a anunțat că o bolnavă, operată în urmă cu două săptămâni, a făcut o complicație gravă. Era vorba despre un caz oncologic depășit și refuzat de mai multe spitale bucureștene, preluat de noi la rugămintea unor colegi. Am intervenit chirurgical într-o situație dramatică: pacienta nu mai putea înghiți.

Deci, două săptămâni mai târziu, pe 22 decembrie, am fost anunțat că pacienta a făcut o complicație foarte serioasă: hemoragie digestivă superioară și intraperitoneală. Le-am spus colegilor, telefonic, să ducă pacienta în sala de operații și să o pregătească pentru că voi veni și eu. Fiind o hemoragie, colegii au fost nevoiți să deschidă pacienta până să ajung.

Eram în mașină, la 5 minute de spital, când am fost anunțat, telefonic, că pacienta arde, câmpurile operatorii s-au aprins, că a fost scoasă din sala compromisă și dusă într-o altă sală!

Câmpul operator nu s-a putut face cu soluție iodată, pacienta fiind polialergică, fapt menționat clar în foaia de observație, drept pentru câmpul a fost făcut cu soluție alcoolică.

Am ajuns în sală când pacienta era deja mutată și echipa trecuse deja la hemostază.”