Exclusiv. Prof. Beuran, primele declarații: „Îl voi acționa în instanță pe deputatul USR”

Exclusiv. Prof. Beuran, primele declarații: „Îl voi acționa în instanță pe deputatul USR”

Profesorul Mircea Beuran a fost acuzat, în cursul zilei de sâmbătă, de membrul partidului USR, Emanuel Ungureanu, că a dat foc unei paciente în blocul operator. Ungureanu a convins și Ministerul Sănătății că profesorul ar fi provocat acest incident și că apoi a încercat să-l ascundă. Totul este un fals, susține prof. Beuran, și susține că instanța le va face dreptate.

Prof. univ. dr. Mircea Beuran a declarat pentru EVZ, modul în care s-au desfășurat evenimentele:

„Pe 22 decembrie, duminică dimineața, unul dintre colegii mei din echipa operatorie m-a anunțat că o bolnavă, operată în urmă cu două săptămâni, a făcut o complicație gravă. Era vorba despre un caz oncologic depășit și refuzat de mai multe spitale bucureștene, preluat de noi la rugămintea unor colegi. Am intervenit chirurgical într-o situație dramatică: pacienta nu mai putea înghiți.

Deci, două săptămâni mai târziu, pe 22 decembrie, am fost anunțat că pacienta a făcut o complicație foarte serioasă: hemoragie digestivă superioară și intraperitoneală. Le-am spus colegilor, telefonic, să ducă pacienta în sala de operații și să o pregătească pentru că voi veni și eu. Fiind o hemoragie, colegii au fost nevoiți să deschidă pacienta până să ajung.

Ne puteți urmări și pe Google News

Citește și: Exclusiv. Cum a păcălit USR-ul Ministerul Sănătății să îl distrugă pe prof. Beuran

Eram în mașină, la 5 minute de spital, când am fost anunțat, telefonic, că pacienta arde, câmpurile operatorii s-au aprins, că a fost scoasă din sala compromisă și dusă într-o altă sală!

Câmpul operator nu s-a putut face cu soluție iodată, pacienta fiind polialergică, fapt menționat clar în foaia de observație, drept pentru câmpul a fost făcut cu soluție alcoolică.

Am ajuns în sală când pacienta era deja mutată și echipa trecuse deja la hemostază.

Citește și: Anchetă la „Floreasca”. O pacientă a ars de vie pe masa de operație! Reacția ministrului Sănătății

Clar, eu nu eram în sală și nici în echipa operatorie când a avut loc incidentul. Dovezile sunt cum nu se poate mai limpezi: camerele de supraveghere video ale spitalului, plus protocoalele de terapie intensivă și cel chirurgical.

Niciun angajat al spitalului nu a fost în situația de a i se acorda vreun prim ajutor în urma acestui incident.

La terminarea operației a fost anunțat evenimentul la managerul general, la directorul medical, la responsabilul chirurg de bloc operator, precum și la familia pacientei. Nu s-a mușamalizat absolut nimic.

Protocolul a fost semnat de mine, pentru că eu am finalizat operația. Nota care informa despre eveniment am contrasemnat-o de luare la cunoștință asupra incidentului.

Așa stând lucrurile și nicidecum cum au fost ele prezentate de deputatul USR Emanuel Ungureanu, anunț că îl voi acționa în judecată pentru gravele prejudicii aduse și pentru afectarea gravă a imaginii mele profesionale.”, ne-a declarat prof. dr. Mircea Beuran.