Evenimentul Zilei > Social > Exclusiv. Cum a păcălit USR-ul Ministerul Sănătății să îl distrugă pe prof. Beuran
Exclusiv. Cum a păcălit USR-ul Ministerul Sănătății să îl distrugă pe prof. Beuran

Exclusiv. Cum a păcălit USR-ul Ministerul Sănătății să îl distrugă pe prof. Beuran

Liniștea Sărbătorilor a fost spulberată de un caz înfiorător petrecut la Spitalul de Urgențe Floreasca din Capitală.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a publicat, în exclusivitate, pe pagina lui de Facebook, două declarații ale unor brancardieri care dădeau cu subsemnatul despre un incident teribil care a avut loc săptămâna trecută: o pacientă care urma să fie supusă unei intervenții chirurgicale de urgență, cu scop paleativ, aceasta suferind de un cancer aflat în stare terminală, a luat foc pe masa de operație.

Realitatea, modelată după bunul plac

Primul care a dezvăluit în mod oficial și public această informație a fost USR-istul Emanuel Ungureanu, care a scris:

„Am văzut cum pacienta de pe masa de operație a luat foc”

Beuran, fostul consilier prezidențial al lui Iliescu a dat foc unei paciente în sala de operație!

Chirurgul Beuran, 66 de ani, un pesedist plagiator de renume, capul Umefistanului, a dat foc unei paciente pe care a operat-o în data de 22 decembrie.

Iată cum descriu 2 asistente că s-ar fi întâmplat nenorocirea:

Asistenta 1

„Când m-am întors în Blocul Operator am simțit un miros puternic de fum și am verificat de unde provine, observând că focul provine din Sala 1.

Intrând în sala 1 am văzut multă apă pe podea și toata lumea prezentă speriată, iar pacienta care se afla pe masa de operații fumega.

S-au făcut manevrele necesare unui astfel de incident, urmând ca apoi să transport pacienta în Sala 2, conform indicației medicului după care am transportat-o în ATI Poli 2.”

Asistenta 2

„Mă aflam pe holul blocului operator auzind țipete și gălăgie,îndreptându-mă către Sala 1 m-am întâlnit cu îngrijitoarea blocului operator care avea o galeata de apă în mână, i-am luat galeata ducându-mă în sală, ajunsă acolo era mult fum și foc, domnul doctor speriat s-a aplecat peste pacientă care era în flăcări. Am aruncat apa stingând focul. Am mutat pacientul in sala 2 la solicitarea medicului.” – a scris Ungureanu, care este și membru al Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaților.

În primul rând, e vorba de mărturiile unor brancardieri, nu a unor asistente medicale. În al doilea, acuzația nu a fost probată, iar Ministerul Sănătății a căzut într-o plasă, vuiește lumea medicală.

Surse de încredere din Spitalul Floreasca ne-au declarat adevăratul șir al evenimentelor, subliniind că profesorul Mircea Beuran nici măcar nu se afla în spital la acel moment, iar profesorul a declarat și el, sâmbătă seară, că nu a fost în spital.

„Operația doamnei în vârstă de 66 de ani urma să se desfășoare de urgență, având o sângerare internă, astfel că echipa profesorului Beuran a început pregătirea preoperatorie.  S-a folosit iod pentru dezinfecția tegumentelor (pielii) , dar medicii au realizat că pacienta este alergică. Au încercat să curețe iodul cu alcool sanitar, deci cu spirt. Când unul dintre medicii din echipa profesorului a început incizia cu bisturiul electric, pielea pacientei a luat foc. Bisturiul electrocauter nu este o noutate sau ceva ce nu ar fi știut vreun medic să folosească. Pe vremuri, vasele de sânge erau oprite din hemoragie cu pense. Medicina a evoluat, vasele se cauterizează. Deci din acest punct de vedere nu s-a greșit. Din păcate, folosirea alcoolului a fost un accident la care nimeni nu s-a așteptat”, a povestit sursa care explică și de ce apare semnătura lui Beuran pe fișa pacientei.

Între timp, Ungureanu lansează ipoteze pe pagina lui de Facebook, folosind informații din surse proprii: „Bistruriul electric era nou!”, spune USR-istul într-un comentariu, lăsând loc de interpretare în sensul că a fost vorba de incompetență, nu de un accident.

Beuran nu era în spital

„Profesorul nu se afla în spital la momentul incidentului, vă spun singur, pentru că o mare parte din echipa medicală a intervenit să ajute în aceasta situație. Profesorul Beuran nu era în Floreasca, era, probabil, în drum spre spital. Mai departe nu știu cu exactitate ce s-a întâmplat. Probabil că a ajuns într-un final la spital și a intervenit pentru rezolvarea problemei. În cazul de față, pacienta a fost preluată și se află în continuare pe secția de chirurgie plastică a profesorului Ioan Lascăr”, ne-a explicat sursa medicală.

Așadar, medicii urgentiști de la cel mai important spital din Capitală susțin că Ungureanu, prin lobbyul constant împortriva profesorilor din medicină și prin funcția sa politică, a atras într-o capcană Ministerul Sănătății, care a susținut, în declarații de presă și comunicate, că profesorul Beuran ar fi fost vinovat pentru acest incident dramatic – fără a avea vreo probă concretă în acest sens.

Cartea pe care au mizat: „Profesorul Mircea Beuran semnează protocolul operator al acestei intervenții”

Întrebat despre declarația lui Beuran, că nu a fost în sala de operație în 22 decembrie, când s-a petrecut incidentul, secretarul de stat Horațiu Moldovan, chirurg,  a spus: „Nu pot să spun decât ceea ce constat din documentele oficiale care îmi sunt puse la dispoziție. Profesorul Mircea Beuran semnează protocolul operator al acestei intervenții. Eu nu am fost în sală în momentul în care s-a produs incidentul, dar am protocolul operator a intervenției consemnat, foaia de observație, care este semnat de profesorul Mircea Beuran”.

S-a vrut mușamalizarea acestui incident?

Sub protecția anonimatului, oamenii din conducerea Floreasca ne asigură că acest caz a fost raportat conform legii și că s-au luat toate măsurile pentru ca familia să fie informată în permanență despre starea femeii, cu atât mai mult cu cât aceasta este o rudă a unui medic de rang înalt, angajat acolo.

USR-istul, tot mai tensionat: „A mințit presa!

Emanuel Ungureanu a revenit către publicul său de pe Facebook cu o postare agresivă: „Beuran a MINȚIT presa cu nerușinare!

Plagiatorul Beuran a mințit sau a comis fals în înscrisuri când a declarat că nu a fost în sala de operație unde a fost incendiată pacienta lui.

În foto 2 puteți vedea clar DOCUMENTUL care dovedește că Beuran este medicul operator care a făcut intervenția chirurgicală întreruptă de incedierea pacientei care acum se află în stare critică!

Plagiatorul este obișnuit cu minciuna, este a doua lui natură!

În cazul în care se dovedește că Beuran nu a fost în sală dar a semnat în foaia de observație că a participat la operație, voi depune plângere penală împotriva lui pentru fals și uz de fals!”, a declarat Ungureanu.

UPDATE: Prof. dr. Mircea Beuran a declarat pentru EVZ că inregistrările video ale camerelor de supraveghere din spital dovedesc faptul că el nu se afla în unitatea medicală la momentul producerii incidentului.

Găsiți primele declarații ale medicului pe www.evz.ro

Cine este Emanuel Ungureanu

Membru USR și vicepreședinte al Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaților, Ungureanu este renumit pentru numeroasele sale plângeri la DIICOT, fără rezultat,  împotriva mai multor profesori din medicină. El a contribuit și la realizarea cercetării penale a chirurgului Mihai Lucan – profesorul fiind de mai mulți ani cercetat într-un dosar de delapidare.