Orban aruncă bomba despre anticipate. Ce spune despre demisie

Orban aruncă bomba despre anticipate. Ce spune despre demisie

Ludovic Orban spune că PNL nu se va angaja în procedura de alegeri anticipate fără garanți faptului că acest lucru poate fi realizat.

Aflat, vineri, la Timișoara, premierul susține că, în acest sens, e nevoie de garanții minime: „Suntem partid responsabil și nu ne vom angaja în această procedură fără să avem minime garanții că este posibilitatea să fie finalizată cu succes”.

Ludovic Orban a explicat, într-o conferință de presă, în ce condiții ar putea avea loc alegeri anticipate. El exclude din start varianta propriei demisii.

„Dacă sunt posibile, PNL va declanșa procedurile pentru declanșarea alegerilor anticipate. Pentru a declanșa alegeri anticipate, este bine ca toți oamenii să știe, este un mecanism destul de complicat prevăzut de Constituție.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru a putea fi dizolvat Parlamentul este obligatoriu ca două propuneri de guvern să fie respinse de Parlament. Pentru a declanșa procedura de anticipate avem nevoie de un acord, un parteneriat între niște formațiuni politice care să confere o minimă garanție că există măcar o jumătate din parlamentari care achiezează la acest lucru: de a nu vota cele două propuneri de guvern.

Altfel, ne aruncăm într-o aventură care nu poate să provoace decât o criză guvernamentală și o instabilitate, o nesiguranță atât pentru români cât și pentru partenerii externi”, a spus Ludovic Orban.