Rețetă genială! Clătite pufoase de cartofi! Se fac instant!
- Sandra Salagean
- 14 decembrie 2019, 23:19
Cui nu-i plac clătitele? Bineîntelesc că e o întrebare retorică, deoarece toată lumea adoră acest minunat preparat. Dar puțină lume știe că există o rețetă de clătite care schimbă total percepția asupra lor: clătitele de cartofi cu cașcaval! Sunt atât de pufoase încât se aseamănă plăcintei.
Cui nu-i plac clătitele? Bineîntelesc că e o întrebare retorică, deoarece toată lumea adoră acest minunat preparat. Dar puțină lume știe că există o rețetă de clătite care schimbă total percepția asupra lor: clătitele de cartofi cu cașcaval! Sunt atât de pufoase încât se aseamănă plăcintei.
Pe lângă faptul că sunt delicioase, acestea se prepară în doar câteva minute!
Ingrediente
- 4-5 cartofi medii
- 2 linguri de făină
- 2 ouă
- sare și piper
- usturoi (opțional)
- câteva felii de cașcaval
Cum se prepară?
Pentru început, se fierb cartofii în apă cu sare. Fierbeți până ce pot fi înțepați cu furculița. După ce ați fiert suficient cartofii, treceți-i sub jet de apă răce și curățați-i de coajă. Așteptăm puțin să se răcească, apoi îi dăm pe răzătoare, pe partea cu ochiuri mari.
Puneți cartofii dați prin răzătoare într-un bol suficient de mare. Adăugați și ouăle, făina și condimentele dorite.
Nu puneți prea multă făină dacă vă doriți un aluat ușor moale și lipicios.
Folosiți o tigaie de aprox. 20 cm diametru. Adăugați o lingură de ulei și așteptați să se încingă.
Puneți jumătate din compoziția cu cartofi în tigaie și întindeți-o uniform cu o lingură. Adăugați câteva felii de cașcaval pe toată suprafața foii și acoperiți cu cealaltă jumătate din compoziția de cartofi. Apăsați ușor la margini pentru a nu se lipi.
Dați focul la mic, acoperiți tigaia cu un capac și coaceți plăcinta până când începe să se rumenească frumos.
Verificați și întoarceți cu ajutorul unei spatule.
Poftă bună!