Ne-a trecut glonțul pe la ureche! România, doar recomandare pentru penitenciare

Ne-a trecut glonțul pe la ureche! România, doar recomandare pentru penitenciare

România scapă, pe moment, de sancțiuni din partea Comitetului de Miniștri în legătură condițiile din sistemul penitenciar şi primește, în loc, o decizie de recomandare.

Zilele acestea, la Strasbourg, s-a desfășurat întrunirea Comitetului Delegațiilor Miniștrilor în format Drepturile Omului – CM-DH – dedicată supravegherii executării hotărârii Curții Europene a Drepturilor Omului.

 

„A fost o dezbatere dificilă cu rezultate pozitive pentru România. Dar trebuie să gândim, redactăm şi aplicăm un plan urgent de măsuri integrate pentru a rezolva durabil problema condiţiilor din penitenciare şi siguranţa cetăţenilor şi de a stopa condamnările României la CEDO. Mă bucur să am sprijinul Primului Ministru în această direcţie”, a declarat Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, citat într-un comunicat de presă al Ministerului Justiţiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit materialului dedicat informării presei, „după trei ore de dezbateri intense, în urma poziţiei şi argumentelor prezentate de Ministerul Justiţiei din România, Comitetul de Ministri a hotărât să amâne emiterea unei rezoluţii critice la adresa sistemului penitenciar din România şi să emită în loc o decizie de recomandare”.

Delegația română care a participat la reuniunea de la Strasbourg a fost formată din ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, ambasadorul Răzvan Rusu, reprezentantul permanent al României pe lângă Consiliul Europei, agentul guvernamental al României pentru CEDO, Simona-Maya Teodoroiu, și mai mulți experţi din cadrul Ministerului Justiţiei şi MAE.

Cătălin Predoiu s-a întâlnit cu Presedintele Curții Europene a Drepturilor Omului, Linos-Alexandre Sicilianos și cu reprezentanții Serviciului de Executare a Hotărârilor CEDO.