Fost președinte, interdicție de a părăsi țara. Pentru ce este acuzat

Fost președinte, interdicție de a părăsi țara. Pentru ce este acuzat Sursa: arhiva EVZ

Un fost preşedinte a fost inculpat pentru deturnare de fonduri,neavând voie să părăsească ţara

Serj Sargsyan , fostul preşedinte armean nu are voie să părăsească țara. Acesta a fost inculpat miercuri pentru deturnare de fonduri, a informat într-un comunicat serviciul special de investigaţii al acestei ţări, informează AFP.

Serj Sargsyan, care a fost preşedinte al acestei țări din 2008 până în 2018,  este acuzat că „a organizat o privatizare ilegală şi deturnare de către responsabili guvernamentali a 489 de milioane dram (peste 922.000 de euro)", precizează comunicatul. Serj Sargsyan, 65 de ani, a fost nevoit să își dea demisia în primăvara anului 2018, în urma unei manifestații populare , la putere venind liderul opoziției,  potrivit Agerpres.

Protestatarii îl criticau pe Serj Sargsyan pentru că nu luptă împotriva corupției, populația țării, de 3 milioane de persoane, fiind extrem de săracă .Serj Sargsyan a ocupat toate posturile importante, fiind ministru de interne şi al securităţii naţionale, şef al Consiliului de Securitate, ministru al apărării, prim-ministru şi preşedinte începând cu 2008, informează Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News