Trucuri care te vor ajuta să îți învingi adversarii la Catan

Trucuri care te vor ajuta să îți învingi adversarii la Catan

Când ești la un punct distanță de victorie, deții 10 oi de care pur și simplu nu poți scăpa și observi cum adversarul tocmai face cel mai lung drum și devine câștigătorul jocului de Catan, îți vine să te întrebi cu ce ai greșit în viață.

Este adevărat că în viața de zi cu zi nu îți poți schimba deciziile și nu poți răsturna soarta, dar în cazul unui joc de Catan întotdeauna poți face lucrurile mai bine. De aceea, te vom învăța câteva trucuri pentru a câștiga următorul tău joc de Catan.

1. Alege-ți înțelept partenerii de tranzacționare

Există mai multe aspecte la o tranzacție decât a obține o afacere bună, atunci când te joci Catan. Ține minte că de schimb va beneficia și celălalt comerciant și, dacă persoana respectivă te bate deja, atunci schimbul nu e avantajos pentru tine. Dacă cineva este la doar unul sau două puncte de victorie, atunci cu siguranță nimeni nu ar trebui să tranzacționeze cu ei deloc.

Dacă te bați cu cineva pentru o așezare esențială, atunci nu vrei să le oferi resursele necesare pentru a te bate. Uneori este mai bine să faci o afacere proastă cu banca decât să oferi altora acces la resursele tale prețioase.

Ne puteți urmări și pe Google News

2. Diversifică-ți portofoliul

Acest lucru se referă mai mult la simbolul numeric de pe resursă decât la resursa specifică. Este mai bine să ai o așezare pe șase și una pe opt, decât două pe același număr. Acest din urmă scenariu are ca rezultat colectarea în cascadă a unor resurse, ceea ce face ca jucătorul să fie mai vulnerabil să își piardă jumătate din cărți atunci când dai cu zarul un șapte.

Acestea fiind spuse, o anumită diversitate în ceea ce privește tipul de resurse este de asemenea benefică la un joc de Catan. A fi autosuficient poate fi diferența dintre câștig și pierdere. Practic, nu vei vrea niciodată să ții toate ouăle într-un singur coș, la Catan.

3. Folosește tâlharul ca armă

Nimic nu strică o economie din Catan precum un tâlhar bine plasat. Ascultă-ți prietenii blestemându-ți numele atunci când îți duc planurile la îndeplinire cu o singură lovitură. Obiectivele principale ale tâlharului ar trebui să fie jucătorul cu cele mai multe puncte, cea mai bună resursă și / sau o resursă inamică cu care tu ești darnic. Dacă câteodată poate da roade să vânezi un jucător pentru că crezi că are resursa de care ai nevoie, această tehnică este riscantă și ar trebui folosită foarte puțin.

Scopul final la Catan este să devii singura afacere din oraș. Dacă colectezi o mulțime de cărămizi, de exemplu, acest lucru te poate ajuta să închizi accesul la cărămizi pentru un rival. Asta face ca toată lumea să vrea să facă comerț cu tine dacă vor cărămidă.

4. Există o strategie de bază

Aceasta este să construiești cât mai multe așezări posibile într-un joc de Catan. Concentrează-te asupra resurselor de cărămidă și lemn și, într-o măsură mai mică, pe oi. Ai nevoie de foarte mult spațiu pentru a te extinde folosind această strategie și, de asemenea, ar trebui să încerci să construiești cel mai lung drum. Controlul zonei este esențial, asigurându-te că poți construi în zone noi în timp ce adversarii nu pot.