Avocatul Toni Neacşu, dezvăluiri de foc: „Greu de ucis!”

Avocatul Toni Neacşu, dezvăluiri de foc: „Greu de ucis!”

Avocatul Adrian Toni Nescşu a postat, marţi, pe pagina sa de socializare un mesaj în care spune că i-au fost respinse mai multe excepţii de neconstituţionalitate pe care le-a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în legătură cu problema completelor colegiale de 3 judecători.

„Greu de ucis, am și uitat ce parte 🙂

După ce multe excepții de neconstituționalitate în care am ridicat problema completelor colegiale de 3 judecători de la ÎCCJ mi-au fost respinse de această instanță, refuzându-mi-se astfel accesul la CCR, am trimis astăzi un Amicus Curiae în susținerea excepției similare ridicate de Avocatul Poporului.

Amintesc că în februarie 2019 mă întâlneam cu d-ul Victor Ciorbea, pe atunci Avocat al Poporului, pentru a susține necesitatea sesizării CCR cu o astfel de excepție de neconstituționalitate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Amicus Curiae la excepția de neconstituționalitate a Avocatului Poporului vizând completele colegiale

Am înaintat astăzi, în nume personal și pentru un client, un Amicus Curiae în Dosarul 2943D/2019 al Curții Constituționale, având ca obiect excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor legale care reglementează modul de formare al completelor colegiale la ÎCCJ și celelalte instanțe, excepție ridicată de Avocatul Poporului.

Pe scurt, am încercat să aduc argumente juridice suplimentare pentru constatarea neconstituționalității dispozițiilor legale care reglementează la nivelul ÎCCJ formarea completelor de judecată de 3 judecători prin hotărâri ale Colegiului de Conducere.

Am trimis acest Amicus Curiae după ce am ridicat în multe dosare la ÎCCJ aceeași excepție de neconstituționalitate, de fiecare dată fiindu-mi refuzată trimiterea la CCR pentru legală soluționare. Problema constituționalității formării completelor colegiale altfel decât prin tragerea la sorți a judecătorilor care le compun trebuie lămurită până la urmă și acest lucru nu-l poate stabili decât Curtea Constituțională”, a scris pe Facebook avocatul Adrian Toni Neacşu