„Autoritățile au fost luate prin surprindere”. Cum vom face față acestei ierni?!

„Autoritățile au fost luate prin surprindere”. Cum vom face față acestei ierni?!

Deși în fiecare an „autoritățile au fost luate prin surprindere”, anul acesta situația pare alta. În mai multe zone din țară deja se iau măsuri pentru a face față cu bine iernii ce urmează.

Tot mai multe autorităţi locale din ţară iau măsuri pentru ca drumurile să poată fi circulate, odată cu apropierea iernii.

În judeţul Vrancea, autorităţile locale anunţă că deja au folosit material antiderapant şi că au pe stoc soluţiile necesare pentru combaterea poleiului.

La finalul săptămânii trecute temperaturile au scăzut sub 0 grade Celsius și mai ales pe drumurile din zona de munte a județului Vrancea; a fost nevoie de intervenția utilajelor cu material antiderapant.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform datelor furnizate de autorități, în județ sunt circa 500 km de drumuri naționale și peste 700 km de drumuri județene.

Nicolae Popovici, purtător de cuvânt al Direcției Regională de Drumuri și Poduri Iași „În cadrul județului Vrancea funcționează Secția de Drumuri Naționale Focșani. Această structură are deja contract pentru derularea activităţii de întreținere pe perioada iernii cu firmă din judeţul Suceava, contract în baza căruia această firmă intervine cu 32 de ATV-uri şi şase încărcătoare. În acest moment, avem în activitate 11 autoutilaje și trei încărcătoare care deservesc aceste mașini. Avem în stoc, la această dată, 6.200 de tone de sare, 1.900 de tone de nisip şi peste 28 de tone de soluție ecologică”.

La nivelul autorităților locale fiecare unitatea administrativ-teritorială are propriul plan de intervenție pentru combaterea poleiului și a gheții și multe dintre primăriile din mediul rural și-au achiziționat pe fonduri europene utilaje pentru a putea face față iernii ce va urma.