Explozie la Galați! Cinci apartament au fost avariate. Comisie constituită de urgență

Explozie la Galați! Cinci apartament au fost avariate. Comisie constituită de urgență

O explozie care a avut loc sâmbătă dimineață într-un bloc din Galați, s-a soldat cu rănirea unei persoane și producerea de daune la cinci apartamente

UPDATE: Echipele de intervenţie ale Distrigaz Sud Reţele au descoperit o serie de deficiențe în urma controlului făcut la blocul din Galați unde un apartament a explodat, alimentarea cu gaze naturale a imobilului fiind sistată. Specialiștii au găsit, în apartamentul unde s-a produs explozia, mai multe cărămizi în aragazul folosit pentru încălzire, în timp ce echipamentul de detecție gaze naturale nu era în funcțiune la momentul producerii exploziei. In urma investigaţiilor tehnice efectuate de către Distrigaz Sud Reţele, nu au fost găsite  scurgeri de gaze pe reţeaua de distribuţie în zona imobilului respectiv şi  zona vecină.Perimetrul a fost izolat de echipele de intervenție ale Distrigaz şi alimentarea cu gaze naturale a blocului respectiv a fost sistată.

„Reamintim clienților că trebuie să utilizeze aparatele consumatoare de gaze naturale conform instrucțiunilor de utilizare ale acestora. Menționăm de asemenea, că instalaţiile de utilizare a gazelor naturale nu sunt componente ale sistemului de distribuţie operat şi gestionat de către Distrigaz Sud Reţele, iar întreținerea și corectă funcționare a acestora revin în exclusivitate clienților”, arată Distrigaz Sud, într-un comunicat de presă.

Alimentarea cu gaze naturale a locuințelor din bloc se va relua  doar după verificarea tehnică a instalației de utilizare a gazelor naturale de către o firmă autorizată de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

O explozie a avut loc în această dimineață la un bloc din orașul Galați. În urma incidentului, un bărbat de 50 de ani  a ajuns la spital și cinci apartamente aflate la etajele superioare ale imobilului au suferit daune, scrie viata-libera.ro.

Specialiștii vor constata dacă imobilul prezintă  probleme la structura de rezistență în urma exploziei. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați,  explozia care a afectat mai multe apartamente din bloc nu a fost urmată de un incendiu, doar proprietarul apartamentului situat la etajul 4 al blocului unde s-a produs acumularea de gaze a fost rănit.

Locatarii nu au fost evacuați, experții urmând să stabilească valoarea pagubelor.

„Persoana rănită se afla în apartamentul în care s-a produs explozia, este vorba despre un bărbat de 50 de ani care are arsuri de gradul 2 și 3 pe 25% din corp. A fost dus la spital. Explozia s-a produs într-un apartament situat la etajul 4 și au fost afectate apartamentele de la mansardă, de la etajul 5. Nu sunt daune structurale, la prima evaluare. Totuși, experții vor veni să analizeze structura blocului”, au comunicat  reprezentanții ISU Galați. S-a format o comisie de anchetă care va fi condusă de prefectul județului Galați.