A murit ultimul supraviețuitor de pe Titanicul cerului

A murit ultimul supraviețuitor de pe Titanicul cerului

Werner Doehner a decedat marți, la venerabila vârstă de 90 de ani.

Werner Doehner a fost ultimul supraviețuitor al tragediei din 6 mai 1937 din New Jersey, SUA, a anunțat Cremation Society din New Hampshire.

O zi care a marcat istoria aviației civile: Hindenburg, gigantul zepelin german, mândria celui de-al treilea Reich, tocmai ateriza în statul american.

Înainte să atingă pământul, uriașul dirijabil (245 metri lungime) a fost cuprins brusc de flăcări.

Ne puteți urmări și pe Google News

Werner Doehner nu avea decât 8 ani în momentul tragediei. Și-a pierdut tatăl și sora în cumplitul accident care a pus capăt epocii de aur a dirijabilelor.

Salvat de mamă

Prăbușirea lui Hindenburg, care sosea în Statele Unite din Frankfurt, s-a derulat sub obiectivele fotografilor și cameramanilor care sosiseră să imortalizeze aterizarea uriașului aerostat.

Fără să bănuiască drama ce va urma. Fotografiile și filmările tragediei au făcut înconjurul lumii.

În timp ce vâlvătaia cuprindea aproape instantaneu dirijabilul (care conținea hidrogen, inflamabil în contact cu aerul), mama lui Werner l-a luat în brațe și l-a aruncat pe una din ferestrele cabinei pasagerilor (nacelei).

A procedat la fel cu sora lui Werner. Mama celor doi a supraviețuit și ea, cu prețul unei glezne fracturate.

Werner Doehner a suferit arsuri grave, micuțul fiind spitalizat în mai multe rînduri și suferind mai multe grefe de piele.

Născut în Germania, la Darmstadt, Werner și-a petrecut copilăria în Mexic, unde tatăl său lucra pentru un laborator farmaceutic, scrie Ouest-France.

S-a stabilit apoi în Statele Unite, în 1984, și a lucrat pentru General Electric, potrivit necrologului publicat de Cremation Society din New Hampshire.