Ghid pentru elevii români, dezvoltat de UE. Apropiere între copii și fermierii europeni

Ghid pentru elevii români, dezvoltat de UE. Apropiere între copii și fermierii europeni

Direcția Generală Agricultură și Dezvoltare Rurală alături de profesori și experți în educație au elaborat „Pachetul pedagogic destinat profesorilor”, ce are ca scop mediatizarea importanței agriculturii în Europa în rândul tinerilor europeni cu vârste între 11 și 15 ani.

Produsul - conceput în urma unor studii care arată că populația urbană a pierdut legătura cu agricultura - poate fi utilizat de profesorii de geografie, economie, studii europene, economie națională, științe agricole, tehnologia informației și comunicațiilor sau științe sociale. Pachetul abordează trei teme: Alimente, Mediu, Zona Rurală.

Scopul pachetului este acela de a trezi interesul tinerilor pentru domeniul agricol, e a-i educa în spiritul adoptării unei alimentații sănătoase, de a înțelege agricultura și noile tehnici utilizate, de la mașini și echipamente folosite, până la dezvoltarea culturilor și gestionarea bolilor acestora, potrivit fermierinromania.ro.

Pentru a educa tinerii, experții europeni recomandă interacțiunea directă cu agricultorii, prin vizite la ferme, vizitarea piețelor producătorilor locali și un dialog între fermieri și elevi pentru ca aceștia din urmă să înțeleagă mai bine activitatea desfășurată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Există un modul aferent fiecăreia dintre cele trei teme – Alimente, Mediu și Zona rurală. Fiecare modul conține:

- O scurtă introducere pentru cadrele didactice, care prezintă obiectivele de studiu, precum și linkuri către resurse - Fișe de lucru cu activități de studiu destinate elevilor - O scurtă prezentare a proiectului destinată elevilor, o propunere de proiect interdisciplinar pe tema abordată în cadrul modulului

Ghidul poate fi consultat AICI.