Promisiunile lui Orban după investitură. „Suntem pregătiți să începem în forță”

Promisiunile lui Orban după investitură. „Suntem pregătiți să începem în forță”

După ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către Cabinetul Orban, premierul Ludovic Orban a mulțumit partidelor care au contribuit la semnarea moțiunii de cenzură și la votul de azi pentru noua echipa de la Palatul Victoria. 

În fața președintelui României, Klaus Iohannis și a noilor miniștri, premierul și liderul PNL a spus că: „Le mulțumesc partenerilor noștri care au fost alături de noi la moțiunea de cenzură și parlamentarilor care au luat decizia, în ciuda boicotului PSD și Pro România, care au pus pe primul loc binele României și au decis să fie prezenți și să voteze învestirea Guvernului.

Începând de azi, aveţi un partener în Guvernul României, un partener de încredere care e gata să se alăture eforturilor dumneavoastră pentru punerea în practică a viziunii de dezvoltare a României”.

„România are guvern. România are un guvern legitim care a obținut votul de încredere al Parlamentului, în ciuda unui boicot penibil și rușinos făcut de două partide, fapt fără precedent în democrația românească în ultimii 30 de ani(...). Suntem pregătiți să începem în forță, vom merge la învestire, vom avea o ședință informală, vom avea un plan de instalare pe fiecare minister”, a afirmat Ludovic Orban.

În final, noul premier a spus că „ne asumăm un drum greu. Avem de deblocat proiecte în infrastructură, transporturi, investiții în rețeaua sanitară, armată...”.