După sisteme antiaeriene, Erdogan cumpără de la Putin și avioane de luptă

După sisteme antiaeriene, Erdogan cumpără de la Putin și avioane de luptă

Rusia și Turcia sunt aproape de semnarea unui acord privind furnizarea a 36 de avioane de luptă rusești de tip Su-35 către Forțele Aeriene Turce, relatează publicația turcă Daily Sabah.

În cadrul contractului urmează a fi stipulat că părțile pot conveni asupra producerii de componente pentru aeronavele ruse de către industria aeronautică turcă ca și condiție prealabilă pentru achiziția acestor aeronave, relatează cotidianul turc.

În acest moment nu există declarații oficiale ale celor două părți cu privire la acest subiect, dar cu toate acestea, în urmă cu câteva zile, șeful Serviciului Federal rus de cooperare tehnico-militară (FSVTS) Dmitry Șugaev a vorbit despre consultările organizate între Turcia și Rusia cu privire la probabilitatea furnizării de avioane de luptă  Su-35 și Su-57  Forțelor Aeriene Turce. În același timp, el și-a exprimat opinia că adevăratele negocieri pe acest subiect nu vor avea loc în curând.

Pe data de 16 octombrie, președintele turc Recep Tayyip Erdoğan, în timp ce ținea un discurs la Baku, capitala Azerbajianului, a declarat că Turcia are opțiuni alternative în ceea ce privește achiziționarea de aparate de vânătoare, în cazul în care Statele Unite renunță să furnizeze Turciei aeronave de vânătoare de tip  F-35.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anterior, Erdoğan a declarat că Turcia negociază cu Rusia  o posibilă achiziție de  avioane de vânătoare de tip Su-57 și Su-35 de a cincea generație.

Erdogan, împreună cu Putin, au vizitat târgul internațional MAKS-2019 care s-a desfășurat pe Aeroportul Internațional Zhukovsky de lângă Moscova, unde a acordat o atenție deosebită acestor tipuri de aeronave.