Pădurile țării au devenit gropi de gunoi. Cei prinși în fapt riscă amenzi de mii de lei

Pădurile țării au devenit gropi de gunoi. Cei prinși în fapt riscă amenzi de mii de lei

Polițiștii locali din Cluj Napoca susțin faptul că tot mai mulți clujeni preferă să își arunce gunoaiele în pădurile Făget sau Hoia, cunoscut pentru frumusețea lor, în loc să le transporte la rampa de gunoi.

Un clujean a fost filmat sâmbata trecută în timp ce arunca un frigider vechi și mai mulți saci cu moloz. Prin asupra faptului omul a dat-o la întors, a încărcat mașina după care a spus că i-a căzut frigiderul pe jos, în timpul transportului. Filmulețul făcut de un alt trecător a fost urcat pe facebook, iar omul în cauză a fost chemat la Poliția Locală Cluj Napoca și amendat cu 2.000 de lei.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Protecția Mediului au sancționat contravențional o persoană din cauza gestionării necorespunzătoare a deșeurilor. Aceasta s-a ales cu o amendă în valoare de 2000 lei, conform HCL nr. 191/2009, din cauză că a transportat, fără plasă de protecție deșeuri electrocasnice și resturi provenite din construcții”, susține Poliția Locală Cluj Napoca.

Doar în acest an, polițiștii locali au depistat peste 600 de depozitări necontrolate de deșeuri de mari dimensiuni (rezultate din construcții, voluminoase, din plastic și componente de mașini), iar valoarea sancțiunilor aplicate depășește 900.000 lei. Ca măsură complementară pentru săvârșirea unor astfel de fapte s-a dispus igienizarea zonelor pe cheltuiala persoanelor implicate. Sancțiunile au fost aplicate în conformitate cu HCL 191/2009 și OUG 195/2005, privind protecția mediului. Astfel de incidente au avut loc atât în oraș, în parcuri și zone verzi, aferente asociațiilor de locatari, cât și în zonele limitrofe ale municipiului.

Ne puteți urmări și pe Google News