"Falconetti" a primit 23 de ani de inchisoare dupa ce a impuscat un tanar

"Falconetti" a primit 23 de ani de inchisoare dupa ce a impuscat un tanar

Alexandru Radulescu, fostul presedinte al Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Nonamatori (AFAN), a fost condamnat, ieri, la 23 de ani de inchisoare pentru omor calificat.

In plus, el este obligat sa plateasca familiei victimei despagubiri morale in valoare de 200.000 lei. Decizia magistratilor Tribunalului Dambovita survine la un an dupa ce fostul sef al AFAN, botezat de EVZ „Falconetti” (dupa celebrul personaj malefic din filmul „Om bogat, om sarac”), a impuscat in cap un tanar de 29 de ani, sub privirile sotiei si ale prietenilor acestuia. Motivul: tanarul a avut indrazneala sa se scalde in Lacul Bunget, din comuna Vacaresti, concesionat de agresor.

Desi l-a ucis cu sange rece pe Constantin Radulescu, fostul sef al AFAN a fost cercetat initial in stare de libertate. Si asta pentru ca procurorul dambovitean Nicolae Badescu i-a acceptat fara rezerve motivatia - aceea ca „arma s-a descarcat accidental” - ignorand declaratiile principalilor martori - sotia si prietenii tanarului, care au asistat neputinciosi la crima.

Alexandru Radulescu a fost arestat abia o saptamana mai tarziu, dupa ce victima sa a murit in spital, iar ancheta a fost preluata de procurori ai Parchetului General. Aflat in inchisoare de la 1 iulie anul trecut, Radulescu, in varsta de 54 de ani, a incercat din rasputeri sa-i convinga pe anchetatori si pe magistrati sa-l elibereze. A mers chiar pana la a cere o expertiza psihiatrica, sustinand ca nu ar fi avut discernamant in momentul comiterii faptei.

 

Ne puteți urmări și pe Google News