Jude Law, un britanic sarmant la Hollywood

Jude Law, un britanic sarmant la Hollywood

Actorul Jude Law s-a nascut in Lewsham, South London, Marea Britanie, la 29 decembrie 1972.

Fiu de profesori, Jude a urmat cursurile Scolii Primare John Ball din Blakheath, dupa care a frecventat alte doua scoli - Kidbrooke si Alleyn. Actorul a inceput sa joace in piese de teatru la varsta de 12 ani in cadrul National Youth Music Theatre, iar la 17 ani a renuntat la scoala pentru actorie.

Primul rol notabil al lui Jude este Foxtrot Darling, un personaj din piesa lui Philip Ridley, „The Fastest Clock in the Universe”. Dupa cateva roluri minore in productii britanice de televiziune, Law a cunoscut succesul cu aparitia in „Shopping”, unde a jucat alaturi de cea care avea sa-i fie si sotie pentru cativa ani - Sadie Frost.

Jude Law s-a mutat apoi in Hollywood, unde a fost distribuit in cateva filme de succes: „Gattaca” (1997), „The Talented Mr. Ripley” (1999), „Enemy at the Gates” (2001), „Cold Mountain” (2003), „All the King’s Men” (2006) sau recentul „The Holiday” (2006). Actorul s-a casatorit cu Sadie Frost la 2 septembrie 1997. Cei doi au trei copii impreuna - o fata, Iris, si doi baieti, Rafferty si Rudy. Ei au divortat insa in 2005.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cariera

Jude Law este un actor de succes la Hollywood

> La 17 noiembrie 2004, Law a fost numit de revista „People” cel mai sexy barbat in viata.

> Unul dintre cantecele formatiei Brand New se numeste „Jude Law and A Semester Abroad”.