Ioana si Bodo, divort cu acte-n regula

Ioana si Bodo, divort cu acte-n regula

Magistratii au incuviintat, ieri, desfacerea legamantului dintre cei doi, "cu acordul ambelor parti".

Fata cea mare a presedintelui, Ioana Basescu, nu mai este casatorita, incepand de ieri, cu solistul trupei pop-rock Proconsul, Bogdan Marin, cunoscut fanilor sub numele de Bodo. Judecatoria Sectorului 1 din Bucuresti a incuviintat, ieri, desfacerea casatoriei, cu acordul ambelor parti.

Ioana Basescu si Bodo s-au prezentat in fata judecatorilor ieri dupa-amiaza, in jurul orei 14.00. Ei au venit cu aceeasi masina la sediul instantei. Cativa dintre jandarmii care, de regula, asigura paza si ordinea publica in sediul instantei i-au escortat pana in sala de judecata. Acolo, magistratii i-au audiat pe amandoi timp de aproximativ 20 de minute.

Imediat dupa aceea, fiica presedintelui si fostul ei sot au parasit sala de judecata si au plecat tot impreuna. Ei au refuzat sa faca vreo declaratie in fata presei, atat la venire, cat si la plecare. Dupa deliberarile care au durat cateva zeci de minute, s-a facut publica si decizia judecatorilor: „Instanta desface casatoria cu numarul 2468 inregistrata in data de 19 iulie 2003 la Oficiul Starii Civile al Primariei Sectorului 1. Reclamanta revine la numele anterior”.

Ne puteți urmări și pe Google News

 In hotarare se precizeaza ca divortul este irevocabil, dar se fixeaza, in schimb, un termen de 30 de zile in care Bodo poate sa atace decizia cu apel, dar numai daca nu este de acord ca fosta sa sotie sa renunte la numele de Marin, pe care l-a purtat in timpul casatoriei. Actiunea de divort a fost pornita, initial, numai de Ioana Basecu, in luna noiembrie a anului trecut. Cei doi s-au casatorit in 2003, cand actualul presedinte al Romaniei era liderul Partidului Democrat si ocupa functia de primar general al Capitalei.

„Ma surprinde ca au rezistat impreuna trei ani”

Elena Basescu, sora mai mica a Ioanei, nu a dorit sa comenteze evenimentul de ieri. „Nu-mi permit sa discut despre viata surorii mele. Este problema ei si daca ea vrea sa faca vreo declaratie, atunci o va face”, a aratat aceasta. „E decizia ei. Ceea ce se intampla azi e normal, iar daca Ioana e fericita asa, atunci si eu sunt fericita pentru ea”, a spus Liana Stanciu, o buna prietena a fiicei presedintelui.

„Am fost foarte surprins cand am auzit de decizia Ioanei si a lui Bodo de a divorta. Eu voi ramane apropiat de amandoi, in continuare”, a declarat Dan Bittman, un alt prieten al celor doi. Deputatul PD Anca Constantinescu, prin intermediul careia s-au cunoscut Ioana si Bodo, a fost multa vreme o prietena apropiata a cuplului. „Nu pot decat sa-i felicit. Singurul lucru care ma surprinde e ca au rezistat impreuna trei ani”, a spus ea la aflarea vestii.

Cinci ani de casnicie, doua luni de divort

Ioana Basescu si Bogdan „Bodo” Marin s-au cunoscut in anul 2001, prin intermediul Ancai Constantinescu, deputat PD, o apropiata a celor doi la vremea respectiva. „Eu am luat-o pe Ioana la un concert al formatiei Proconsul si le-am facut cunostinta”, a dezvaluit ulterior Anca Constantinescu.

Dupa o relatie de doi ani, in 2003, Bodo si Ioana au decis sa se casatoreasca. Cununia civila a fost oficiata chiar de Traian Basescu, pe atunci primarul Capitalei. Asta in conditiile in care, potrivit informatiilor publicate in presa, presedintele nu a fost de acord cu relatia fiicei sale. Bodo a mai fost casatorit si are un fiu, adolescent, care acum locuieste impreuna cu mama sa in America.

De la „bal” la tribunal

Mariajul a mers foarte bine o perioada, dupa cum declarau cei doi la vremea respectiva. Ioana era nelipsita de la concertele pe care sotul sau le sustinea impreuna cu trupa Proconsul si chiar presedintele Basescu a fost prezent cateva spectacole.

Asupra motivelor divortului, care a inceput pe 14 noiembrie, au planat mai multe zvonuri, iar presa a facut diferite speculatii: de la o relatie extraconjugala a cantaretului, pana la faptul ca acesta ar fi folosit numele de fata al sotiei pentru unele afaceri. Au existat inclusiv presupuneri legate de o legatura mai stransa intre Ioana si un ofiter SPP, dar si scenarii cu privire la unele legaturi ale solistului cu lumea drogurilor. Ioana si Bodo au refuzat sa comenteze insa zvonurile din presa. (Florin Ghioca)

DEZVALUIRI

Bodo, in scandal

In vara anului trecut, Bodo s-a aflat in mijlocul unui scandal de presa, pornit de la o serie de dezvaluiri din „Evenimentul zilei”. Concret, numele acestuia a fost alaturat celui al impresarului trupei Proconsul, Angel Tucana. Acesta era cel care negocia si incheia contracte in numele artistilor, fara a avea insa un atestat de impresar. Tucana nu figura in registrul impresarilor artistici, insa in modelul de contract pe care-l utiliza se trecea ca „reprezentant al formatiei Proconsul”. In acelasi timp, modelul de contract avea antetul firmei „Lusno Corp SRL” din Bucuresti, firma detinuta de cei cinci membri ai formatiei Proconsul.