Jerry Lewis va primi un Oscar onorific | VIDEO

Jerry Lewis va primi un Oscar onorific | VIDEO

Actorul american va primi premiul Jean Hersholt pentru acţiunile lui umanitare, în cadrul celei de-a 81-a ceremonie de decernare a premiilor Oscar de pe 22 februarie, potrivit anunţului făcut ieri de reprezentanţii Academiei Americane de Film, informează AFP.

Jerry Lewis, în vârstă de 82 de ani, este unul dintre iniţiatorii emisiunii maraton, care are ca scop strângerea de fonduri în beneficiul persoanelor bolnave de miopatie.

Prima ediţie a teletonului (n.r.-emisiunea lui Lewis) a fost lansată în 1966 în SUA.

De asemenea, actorul a contribuit la înfiinţarea Asociaţiei de luptă împotriva distrofiei musculare, al cărui preşedinte este din anul 1952.

Ne puteți urmări și pe Google News

Actor şi regizor

Jerry Lewis, pe numele lui adevărat Joseph Levitch, a debutat în televiziune la vârsta de 15 ani. Actorul este cunoscut pentru duetul lui cu Dean Martin, din 1959 - "My Friend Irma".

Lewis a mai jucat în filmele "Celebru şi bogat" (1960), "Profesorul trăsnit" (1963), "The Disorderly Orderly" (1964), sau în filmul lui Martin Scorsese, "Regele Comediei" (1983).

Premiul pe care îl va primi actorul american se acordă încă din 1956, printre laureaţii ei numărându-se Bob Hope, Gregory Peck, Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor şi Paul Newman.