Revista presei.
Cotidianul
Papa împacă religia cu ştiinţa lui Darwin Benedict al XVI-lea a afirmat în faţa unei adunări ştiinţifice, în care se afla şi marele cosmolog Stephen Hawking, că ştiinţa empirică nu se contrazice cu credinţa în Dumnezeu, citând din foşti eretici ai Bisericii Catolice.
În ultima vreme, religia se apropie tot mai mult de ştiinţă, pe măsură ce aceasta din urmă avansează tot mai mult înspre explicarea genezei omenirii. Cel mai recent exemplu a putut fi văzut vineri, când a început, la Vatican, o conferinţă internaţională cu uşile închise pe tema lui Darwin, a evoluţiei şi a designului inteligent, organizată de Academia Pontificală de Ştiinţe.
Libertatea Voi chiar credeţi că ne fraieriţi? Strategii electorali scot din manecă toţi aşii, pentru că uninominalul a dat peste cap aproape toate calculele politice tradiţionale. Aşadar, se face apel la nevestele politicienilor, la cravate, maşini şi la alte artificii de imagine, în speranţa că alegătorii vor fi impresionaţi şi vor pune ştampila acolo unde au ei nevoie.
Liberalii au fost instruiţi să îşi ia consoartele în campanie, pe motiv că principalul lor adversar, Traian Băsescu, a făcut furori de nenumărate ori, când a apărut la braţ cu soţia şi cu fiicele sale. Mai mult, familia, ca imagine de campanie, este una din ideile lui Dan Andronic, consilierul principal al liberalilor, strategie pe care acesta a testat-o şi în 2004, când păstorea campania pentru preşedinţie a lui Adrian Năstase. De acest sfat, cel mai mult a ţinut cont liderul deputaţilor, Bogdan Olteanu, care apare peste tot la întâlnirile cu electoratul, împreună cu soţia lui, Cristina. Jurnalul Naţional Bucate româneşti în Guiness Book Aşa... ca să existe un şi mai bun motiv de mândrie a oamenilor şi implict a naţiunii pe care ei o reprezintă, au fost inventate recordurile. Mai mult sau mai puţin excentrice, ele au şocat pe mulţi, oferind în schimb celui care le-a realizat o diplomă şi un statut demn de Guiness Book, cartea recordurilor mai pe româneşte.
Pornind de la premisa "nu vreau să fiu mai prejos", ne-am aliniat şi noi, românii, în rândul "licenţiaţilor" care fac lucruri "M"ari. Numai în ceea ce priveşte domeniul gastronomic aflaţi că locuitorii comunei Turia (Covasna) aşteaptă să primească dintr-o clipă în alta certificatul prin care Guiness Book atestă recordul mondial pentru cel mai mare bulz din lume (site-ul Academiei Mondiale a Recordurilor a anunţat oficial această atestare la sfârşitul lunii octombrie). La pregătirea preparatului au participat mai bine de 300 de localnici ai acestei comune, lungimea lui fiind nici mai mult, nici mai puţin decât 150,32 metri, împărţit în 7.500 de bucăţi consumate rapid de gurmanzi. Gazeta Sporturilor
Filantropul Ogăraru Final de derby. Ogăraru face schimb de tricou cu un dinamovist şi rămîne într-un maiou alb, pe care e desenată o minge în conturul unei inimi. Mesaj: "Fotbal pentru inimi".
Explică stelistul: "În urmă cu ceva vreme am vizitat un orfelinat. Doar cine este părinte, ca mine, poate simţi ceea ce am simţit eu în momentul în care i-am întîlnit pe acei copii". Ce a urmat? "Am făcut un site, fotbalpentruviata.ro, şi din cînd în cînd organizez acţiuni umanitare în încercarea de a strînge bani pentru ei. În luna mai a fost prima, urmează alta în noiembrie. Vor fi scoase la licitaţie tricoul lui Sneijder de la Real Madrid şi al lui Franck de Boer de la <> Olandei, plus cele ale unor colegi de-ai mei de la Steaua", spune Ogă. Cancan
Acuzata ca si-a insusit banii donati unor bolnavi
Un scandal de proportii a izbucnit in satul Matasaru, din judetul Dambovita, dupa ce, in ziarul CANCAN, a fost publicata povestea a trei frati tintuiti in scaunele cu rotile de o boala necrutatoare. Rodica (28 de ani), Adriana (32 de ani) si Nicusor Togan (30 de ani) sufera toti de distrofie musculara progresiva Duchenne cu evolutie rapida.
Drama lor a fost prezentata in CANCAN prin intermediul Andreei Ion, o prietena a acestora. Femeia a furnizat ziarului nostru doua conturi, in lei si in euro, in care s-ar fi putut face donatii pentru cei trei bolnavi. Acum, ei o acuza pe Andreea Ion ca s-a folosit de suferinta lor si si-a insusit banii care au intrat in conturile deschise pe numele ei si nu al lor.
Ziua Lansare in goana dupa voturi
Politicienii s-au inghesuit printre oameni obisnuiti incercand sa le castige increderea.
Politicienii s-au imbracat pentru o luna in straiele de campanie si au plecat cu tot alaiul in colegiul ales pentru a convinge poporul ce bine o va duce daca ei se vor instala in fotoliul de parlamentar.
Dupa o viata traita in cercurile selecte ale societatii, Geoana de "Dabuleni" si-a adus aminte de radacini si a plecat sa cutreiere ulitele prafuite din Oltenia pentru a obtine voturile mult visate. Premierul Tariceanu a refuzat electoratul select din Primaverii, si-a suflecat manecile si pornit pentru a castiga inimile ilfovenilor. "Dom'profesor" Voiculescu si-a pus la bataie tot arsenalul mediatic si financiar pentru a-si construi imaginea de protector al cartierului Berceni. Doamna Udrea nu se lasa mai prejos si se afla zi de zi pe strada, punand mereu in "scena" cate o minunatie cu care sa atraga electoratul.
Adevărul
„Comoara“ din pivniţa lui Cioran
Soarta manuscriselor filosofului român este disputată în instanţă, la Paris, de biblioteca Doucet şi patroana unei firme de curăţenie. Cele 30 de caiete ale lui Emil Cioran, scrise în franceză şi română şi descoperite în casa lui din Franţa, în 1997, valorează, în prezent, un milion de euro.
În urmă cu trei ani, justiţia franceză i-a dat câştig de cauză patroanei unei firme de curăţenie, Simone Baulez, care susţine că a găsit caietele lui Cioran în casa scriitorului. Caietele au fost evaluate la acea dată la 120.000-150.000 de euro. Procesul privind dreptul de proprietate asupra „comorii”, despre care se bănuieşte că ar fi fost găsită în pivniţa locuinţei din Paris a cuplului Cioran-Boue, a fost reluat pe 29 octombrie 2008 de Înalta Instanţă din Paris, iar verdictul va fi dat pe 3 decembrie. Gândul
Pacienţi ai spitalelor de boli mintale, cu permis de portarmă
Obligativitatea preschimbării permiselor de portarmă a adus cu ea surprize de proporţii. Prin modificarea legislaţiei în domeniu, persoanele care deţineau arme au fost obligate să viziteze cabinetele de psihiatrie, pentru a obţine aprobarea şi parafa medicilor. Mai mult, deţinătorii de arme au fost obligaţi să obţină şi antecedentele psihiatrice, înregistrate în documentele spitalelor de boli psihice.
„Am fost şocaţi când am constatat că, printre deţinătorii de arme, se găseau zeci de foşti pacienţi ai noştri, care aveau la activ câte trei internări. Unii erau oameni de afaceri şi chiar politicieni şi personalităţi ale judeţului. Au fost cazuri în care cei care şi-au pierdut acum dreptul de a mai deţine o armă şi-au făcut internări mai mult sau mai puţin justificate în urmă cu 10 ani, fără să-şi imagineze că vor avea probleme mai târziu”, ne-a declarat prof. dr.Cătălin Scripcaru, manager al Spitalului de Psihiatrie „Socola” din Iaşi.