Stella McCartney, un talent moştenit din muzică

Stella McCartney, un talent moştenit din muzică

Criticii s-au îndoit, iniţial, de creativitatea şi de originalitatea fiicei lui Paul McCartney, dar aceasta le-a câştigat încrederea, după ce toate colecţiile ei s-au vândut în timp-record.

Născută la Londra, pe 13 septembrie 1971, Stella Nina McCartney i-a dat mari motive de îngrijorare tatălui Paul McCartney, fost membru Beatles, din cauza naşterii dificile. În timp ce aştepta pe holurile spitalului, Paul s-a rugat ca fiica lui să fie născută „pe aripile unui înger“, Stella contribuind astfel la alegerea numelui primei formaţii întemeiate de părinţii ei, numită „Wings“ (aripi).

Modestă. Chiar dacă a crescut într-o familie faimoasă şi călătorea mereu, Stella afirmă că a avut parte de o copilărie normală. Întreaga familie locuia într-un apartament de două camere, iar ea a început să lucreze încă de la 15 ani. „Dintotdeauna mi-am dorit cu înverşunare să-mi câştig existenţa“, declară Stella. În vizorul lui Karl Lagerfeld La 12 ani, fiica lui Paul McCartney îşi creează prima jachetă, la 15 ani are oportunitatea de a lucra cu Christian Lacroix pentru prima ei colecţie, iar în 1995 devine absolventa Colegiului de Artă şi Design „St. Martins“, din Londra. La prima prezentare a Stellei, pe podium au fost prezente modele de renume, precum Naomi Campbell sau Kate Moss, care au venit să defileze gratuit. Designer-şef. În 1997, McCartney a fost numită designer-şef al casei „Chlo?“, călcând pe urmele lui Karl Lagerfeld, acesta din urmă fiind uşor nemulţumit. „«Chlo?» ar fi trebuit să aleagă un nume mare, aşa au făcut, dar l-au ales din muzică. Sper că Stella e la fel de talentată ca şi tatăl ei în muzică“, a afirmat atunci Lagerfeld. În 2000, Stella primeşte Premiul VH1/Vogue pentru designerul anului. Ulterior, lucrează pentru Gucci, iar în 2007 lansează o linie de produse cosmetice numită „Care“.

Stella creează şi pentru Adidas, dar are o linie vestimentară şi pentru H&M, la preţuri accesibile, care copiază modele din colecţia scumpă. Creaţiile Stellei sunt uşor de purtat, simple, fresh şi niciodată din blană sau piele naturală, Stella fiind o vegetariană înrăită. Chiar dacă are trei copii, Stella nu neglijează deloc viaţa profesională. McCartney a creat rochia de mireasă a Madonnei, dar şi costume pentru mai multe turnee ale marilor artişti.

Ne puteți urmări și pe Google News