Mircea Lucescu, al treilea titlu cu Şahtior

Mircea Lucescu, al treilea titlu cu Şahtior

„Il Luce“ a câştigat ieri, din nou, campionatul în Ucraina.

Şahtior Doneţk, echipa antrenată de românul Mircea Lucescu, a câştigat aseară titlul de campioană a Ucrainei la fotbal, după ce a învins în ultima etapă de campionat pe Metalurg Doneţk, cu scorul de 4-1.

Este cel de-al treilea campionat pe care „minerii“ îl câştigă cu „Il Luce“ la timonă şi al patrulea din istoria clubului. Echipa din Doneţk a făcut eventul în acest sezon, cucerind şi Cupa Ucrainei. Plătit cu 3 milioane de euro pe an de magnatul Rinat Ahmetov, tehnicianul român şi-a motivat cum a ştiut mai bine elevii înainte de meciul cu Metalurg Doneţk. „Trebuie să-i mâncăm pe cei de la Metalurg!“, spunea „Il Luce“ înainte de ultima partidă a campionatului. Lucescu pregăteşte Şahtior de patru sezoane.

Urmăritoarea Dinamo Kiev nu s-a obosit în ultimele 90 de minute ale sezonului, remizând, 2-2, cu Metalist Kharkov, şi a terminat astfel la trei puncte depărtare de „mineri“.   Raţ, la final de drum

Ne puteți urmări și pe Google News

Mircea Lucescu a ajuns la cel de-al şaptelea titlu din carieră. El a obţinut câte un campionat cu Dinamo, Rapid, Galatasaray şi Beşiktaş şi trei cu Şahtior.

Răzvan Raţ a fost titular aseară în meciul cu Metalurg Doneţk, însă a fost înlocuit la pauză. Pentru el, partida care a adus titlul în vitrina Şahtiorului a fost ultima în tricoul portocaliu. Internaţionalul român a declarat că nu doreşte să-şi prelungească înţelegerea cu ucrainenii. 7 titluri de campion a cucerit Mircea Lucescu, de-a lungul carierei de antrenor, în România, Turcia şi Ucraina