De mâine, va ploua în toată ţara

De mâine, va ploua în toată ţara

Săptămâna care începe astăzi va fi destul de călduroasă, cu temperaturi care nu vor scădea sub 10 grade Celsius.

Începând de mâine însă va ploua în întreaga ţară, iar în zonele intracarpatice vor fi condiţii de grindină. La munte este posibil să apară precipitaţii mixte.

Tot de marţi, temperaturile vor scădea puţin, de la 20-28 de grade Celsius la 14-24 de grade Celsius. Chiar dacă nu se va răci foarte tare, vor fi condiţii de ploaie, însoţite de descărcări electrice şi de intensificări ale vântului. Cantităţile de apă vor depăşi izolat 20 de litri pe metrul pătrat, iar vântul poate avea, trecător, aspect de vijelie. Şi în Bucureşti, temperaturile vor scădea treptat până la sfârşitul săptămânii, ajungând la o maximă de 20 de grade Celsius. Cerul va fi noros, iar temporar va ploua.

Ministerul Mediului avertizează că în următoarele două zile există riscul de declanşare a avalanşelor în munţii Făgăraş şi Bucegi. Pentru Făgăraş este avertizare cu cod roşu, riscul fiind de gradul patru pe o scară de unu la cinci. În Bucegi, la altitudini de peste 1.800 de metri, riscul este însemnat, de gradul trei, avertizarea fiind cu cod portocaliu.

Ne puteți urmări și pe Google News