Hillary Clinton, rămasă fără strateg de campanie

Hillary Clinton, rămasă fără strateg de campanie

Hillary Clinton a rămas fără principalul ei strateg de campanie, Mark Penn, cu doar patru luni înaintea convenţiei democrate, în urma căreia va fi desemnat candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Firma lui Penn va colabora însă în continuare cu fosta primă-doamnă. Mark Penn şi-a dat demisia după ce a recunoscut că s-a întâlnit cu ambasadorul Columbiei în SUA pentru a favoriza adoptarea de către Congres a tratatului de liberschimb americano-columbian, document neagreat de candidata democrată, relatează Reuters.

Penn s-a întâlnit cu ambasadorul în calitate de director al firmei de relaţii publice Burson-Marsteller, iar lui Hillary Clinton îi oferea servicii de consultanţă prin intermediul propriei companii, Penn, Schoen and Berland Associates Inc.

Cursa pentru obţinerea învestiturii democrate este una foarte strânsă. Clinton are momentan 1.500 de delegaţi, iar rivalul ei, Barack Obama, 1.634. Pentru a obţine învestitura democrată la convenţia care se va desfăşura în august, ei au nevoie de susţinerea a cel puţin 2.024 de delegaţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Condi“ Rice vrea să fie vicepreşedinte Strategul republican Dan Senor a dezvăluit că secretarul de stat american, Condoleezza Rice, îşi doreşte postul de vicepreşedinte al SUA. De câteva săptămâni, ea tot încearcă să convingă partidul că este persoana cea mai potrivită pentru a face echipă la alegerile prezidenţiale cu John McCain. Pe lista lui McCain se mai află însă avocatul Rob Portman, fost membru al Camerei Reprezentanţilor, şi guvernatorii Carolinei de Sud şi Minnesotei.