O nouă afacere care zguduie lumea: Fabrici de copii

O nouă afacere care zguduie lumea: Fabrici de copii

O nouă afacere profitabilă a fost descoperită recent. Femei lăsate gravide pentru ca apoi să li se vândă copiii.

Poliţia nigeriană a eliberat 19 fete şi femei cu vârste cuprinse între 13 şi 28 de ani în câteva locaţii din Lagos, numite "fabrici de copii", unde erau lăsate gravide şi ajutate să nască de către o organizaţie care apoi vindea nou-născuţii.

Patru dintre micuţi au fost luaţi în primire de agenţi, în timp ce două femei care lucrau în aceste centre ca infirmiere, au fost arestate.

Nu este prima oară când sunt decoperite "fabrici de copii" în Nigeria, ţară care este considerată ca cea mai dezvoltată economie africană, dar unde sărăcia este foarte răspândită, ca şi traficul de fiinţe umane.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anul trecut, într-un alt raid al poliţiei, au fost eliberaţi 160 de copii. Poliţia a spus că nou-născuţii erau vânduţi cu 1.400 de dolari dacă erau băieţi şi cu 830 de dolari dacă erau fete. N-a fost precizat dacă cumpărătorii erau din Nigeria sau din alte ţări, titrează channelstv

Printre suspecții arestați se numără asistenții medicali, asistenta medicală a sindicatului și operatorii hotelieri unde liderul bandei depunea victimele care așteaptau nașterea copiilor ca apoi să-i vândă.

De asemenea, poliția a salvat 19 fete însărcinate și un copil de o zi. Victimele, dintre care unele au vârsta de treisprezece și douăzeci și opt, au fost ademenite la Lagos cu promisiuni de locuri de muncă.