Legătura dintre Cumpănaşu și procurori. Cine câștigă de pe urma tragediei de la Caracal
- Lucian Ionescu
- 27 septembrie 2019, 21:12
De la începutul mediatizării cazului Caracal au apărut în spaţiul public numeroase teorii care, unele dintre acestea sunt în interese personale sau politice.
Este clar că Alexandru Cumpănașu și-a construit candidatura la Președinție pe tragedia nepoatei sale, iar avocatul Tonel Pop a dobândit celebritatea necesară oricărui avocat sfătuindu-și clienții să refuze colaborarea cu anchetatorii, și chiar atacându-i pe aceștia.
În acest context, pe de altă parte, autoritățile nu au nicio îndoială că cele două fete nu mai sunt în viață, aşa cum a recunoscut Gheorghe Dincă
Pentru finalizarea dosarului mai este nevoie doar de analiza ADN-ului mitocondrial (o procedură care ar oferi siguranță de 100% în privința identății unei persoane) de către specialiștii de la FBI. Pentru această analiză s-a solicitat mamei Luizei Melencu o probă de ADN nouă, pentru că așa prevăd procedurile americanilor.
Referitor la acest caz, mai este un lucru de subliniat şi anume, că există un foarte interesant atac concertat la adresa procurorilor care se ocupă de caz din partea lui Alexandru Cumpănaşu.
Acesta a avut întâlniri în timpul anchetei cu Procurorul General, Bogdan Licu, și cu președintele CSM, Lia Savonea. Și Tonel Pop, avocatul familiei Melencu, a fost primit în audiență de Procurorul General.
„Domnul procuror general, Bogdan Licu, a rămas uluit. (...) Domnul procuror a dispus, la rugămintea mea, reaudierea cadastristului, cel care se afla pe cartea de vizită din casa lui Dincă, unde Alexandra a găsit-o, şi reaudierea tuturor poliţiştilor şi procurorilor. Domnul procuror era extrem de supărat că au fost ascunse aceste lucruri care sunt de o importanţă vitală", a declarat Cumpănașu.
De asemenea, Cumpănaşu s-a întâlnit şi cu Lia Savonea, care i-a spus că în timp scurt va decide ce instituţii va sesiza pentru verificarea modului în care s-a făcut ancheta la Caracal.
„În ceea ce priveşte discuţia cu doamna Lia Savonea, (...) i-am explicat, dincolo de ceea ce am scris în această sesizare şi contextul acestei sesizări, şi multe alte lucruri pe care dumneai, în calitate de preşedinte al CSM ar trebui să le ştie despre modul în care a funcţionat această anchetă la Caracal. Din păcate, din punctul meu de vedere, DIICOT-ul prin procurorii de caz şi-au bătut joc de competenţa lor, şi-au bătut joc de munca lor şi, ceea ce eu sper din tot sufletul, este ca instituţiile care îi vor cerceta, probabil din partea CSM-ului, aici e treaba doamnei preşedinte pe cine deleagă sau cui îi dă delegarea de a face această investigaţie cu privire la activitatea procurorilor în acest caz, dar, din punctul meu de vedere, dacă aceşti oameni o vor ţine cu omorul sau cu exploatarea sau cu răpirea în exploatare proprie, se reinventează dreptul, se reinventează legile, se reinventeazp conceptele. Este pur şi simplu aberant”, a declarat Alexandru Cumpănaşu.
Cumpănaşu speră ca în urma anchetei cerute de Savonea „să se constate că DIICOT-ul are şi piste de trafic de persoane şi de competenţa lor, adică de crimă organizată. În acest moment nu avem aceste indicii. Singurele chestii care au venit de la DIICOT au fost cele legate de omor şi atât”.
Cumpănaşu a anunţat şi că, în scurt timp, Savonea va decide ce instituţii va sesiza.
„În discuţia cu doamna preşedinte Savonea, a spus că într-un timp destul de scurt va decide şi va anunţa şi public ce instituţii au fost sesizate de domnia sa pentru a verifica din partea CSM ce au făcut procurorii DIICOT în acest caz”, a mai spus Cumpănaşu, potrivit digi24.ro