Mihai Nistor, primul român campion mondial la supergrea

Mihai Nistor, primul român campion mondial la supergrea

În vârstă de 25 de ani, pugilistul băcăuan a reușit, marți, să cucerească titlul suprem, în versiunea AIBA Pro Boxing

România are din nou loc de cinste în ierarhia boxului mondial. Marți seara, într-o gală organizată la Hamburg, pugilistul Mihai Nistor a ridicat sala în picioare. Românul în vârstă de 25 de ani și-a câștigat statutul de campion mondial AIBA Pro Boxing la categoria supergrea (+91 kg), după ce s-a impus în lupta cu boxerul german Erik Pfeifer, deținătorul centurii. APB este divizia profesionistă a forului internaţional amator, AIBA.

O stângă năucitoare

Românul l-a deposedat de centură pe neamț, grație unui KO tehnic aplicat în runda a 9-a. Nistor și-a trimis combatantul la podea cu o lovitură de stânga în bărbie. Înainte, germanul, dublu medaliat cu bronz la Mondiale, era în avantaj, primind din partea arbitrilor cinci din cele opt reprize consumate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, centura i-a revenit boxerului pregătit de antrenorul Relu Auraș, iar Mihai va fi recompensat pentru această performanță cu suma de 50.000 de euro. Nistor și Pfeifer se mai întâlniseră în APB, anul trecut, în luna decembrie. Atunci, germanul în vârstă de 28 de ani a câștigat înainte de limită, iar acest lucru s-a întâmplat din cauza unei răni suferite de boxerul român. În decursul acestui an, Nistor a mai obținut victorii în fața rusului Magomed Omarov, în prima rundă a ciclului unu al competiției, dar și în fața marocanului Mohammed Arjaoui, la Casablanca.

E primul pugilist „tricolor” calificat la Rio

Grație succesului de la Hamburg, Mihai Nistor are loc de cinste printre „coloșii” pugiliști români. A devenit al patrulea campion mondial al României la profesioniști, după Mihai Leu, Leonard Doroftei și Lucian Bute.

Mai mult, sportivul băcăuan a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de box de anul acesta, fiind, totodată, și primul boxer român calificat la Jocurile Olimpice de la Rio.