Mărturie cutremurătoare: Traficanții scufundă voit bărcile pline cu imigranți!

Mărturie cutremurătoare: Traficanții scufundă voit bărcile pline cu imigranți!

Un bărbat care supraviețuit după ce barca plină până la refuz cu refugiați în care se afla s-a scufundat lângă insula grecească Farmakonisi le-a spus jurnaliștilor de la BBC că el crede că traficanții au spart peretele navei ca s-o scufunde, când aceasta se afla la doar 300 de metri de țărm.

Cel puțin 34 de oameni, refugiați din Irak și Siria, au murit în acest naufragiu, jumătate dintre ei fiind copii. Bărbatul, pe numele său Jay, spune că traficanții s-au ascuns printre imigranți, dar că au fost identificați de supraviețuitori în tabăra de refugiați din insula Leros, iar autoritățile elene i-au arestat.

Iată ce spune supraviețuitorul în interviul acordat jurnaliștilor dela BBC.

Jay: Vedeam copiii murind, vedeam femeile murind și nu am putut să fac nimic. Rep: Totuși ai reușit să salvezi mai mulți oameni... Jay: 12 femei și copii Rep: Asta incluzând cel puțin un bebeluș Jay: Da. Un bebeluș. Dar atât de mulți oameni au murit... și șoferul, l-am găsit pe cel care conducea barca și pe ceilalți oameni în aceiași tabără (n.r.: tabăra de imigranți din insula Leros) Rep: Crezi că traficanții au cauzat asta? Jay: Da! Da! Rep: Poți să-mi explici de ce crezi tu că s-a scufundat barca? Jay: L-am văzut pe unul dintre traficanți coborând în fugă în barcă cu un ciocan și a spart peretele, de asta s-a scufundat Rep: Unul dintre traficanți, în mod intenționat, a spart peretele bărcii ca să o facă să se scufunde? Jay: Da! Au făcuta sta pentru că doreau să vină armata să ne ajute. Dar, din nefericire, au ucis oamenii. Aș fi vrut să mor dar să salvez copiii și femeile. Am făcut tot ce am putut. Îmi pare foarte rău pentru oamenii care au murit și aș vrea ca ei să mă ierte pentru că n-am putut... am făcut tot ce-am putut Rep: Trebuie să fi fost complet extenuat Jay: Nu pot să mănânc, nici să dorm n-am putut. Nu pot. Mă gândesc mereu la ei... Rep: Și unde vrei să mergi acum? Jay: Visul meu e să ajung în Marea Britanie, să fiu cu familia mea. Nu-mi doresc nimic altceva, nu-mi doresc bani, nimic altceva...Vreau doar să fiu cu ei (n.r.: familia sa). Nu vreau să fiu un refugiat acolo (n.r.: arată spre tabăra de refugiați). Vreau să fiu  cetățean britanic, să muncesc, să plătesc taxe, nu vreau ajutor social. Sunt bărbat, am mâini și pot munci.

Ne puteți urmări și pe Google News