Refugiații se grăbesc să fugă din Ungaria, înainte de înăsprirea legii

Refugiații se grăbesc să fugă din Ungaria, înainte de înăsprirea legii

Afluxul imens de imigranți în sudul Germaniei a continuat, în weekend, autoritățile din Munchen anunțând că într-o singură zi au sosit 13.000 de oameni. Oficialii au avertizat că orașul este „la limită”, neputând face față unui număr atât de mare de refugiați.

"Am ajuns la limita superioară a capacităților noastre de primire și cazare”, a spus un purtător de cuvânt al poliției germane, referindu-se la eforturile de a găsi adăposturi pentru noii veniți.

Supraaglomerare

Munchen este unul dintre punctele principale de intrare în Germania, pentru cei care caută o viață mai bună, dar deja este dificil să se găsească un adăpost adecvat pentru ei. „Am mai avea nevoie de 1.000-5.000 de locuri”, a declarat primarul din Munchen, Dieter Reiter.

Autoritățile s-au gândit să utilizeze un stadion construit pentru Olimpiada din 1972, ca adăpost temporar.

Cancelarul german Angela Merkel și-a apărat decizia de primire a mai multor imigranți, susținând că „este convinsă că așa este corect”.

Un număr record de persoane a trecut și din Serbia în Ungaria, în weekend. Mai mult de 4.000 de oameni au trecut granița, sâmbătă, cel mai mare număr înregistrat într-o zi, până acum.

Autoritățile ungare se pregătesc să închidă frontiera, finalizând un gard înalt de patru metri, până în 15 septembrie. Mâine intră în vigoare o nouă lege, care include măsuri mai dure, inclusiv condamnarea la 5 ani de închisoare a imigranților ilegali.

Oficialii estimează că circa 175.000 de oameni au trecut granița din Serbia în Ungaria, anul acesta.

Tabere pentru refugiați

Oamenii au fost cazați în zeci de corturi imense, unele ale Agenției pentru Refugiați a ONU, pe un câmp din apropiere de orașul Roske, lângă graniță. Înainte de a li se permite să treacă în Austria, migranții sunt duși în tabere, pentru a fi înregistrați.

Ungaria, Cehia, Slovacia și România se opun cotelor obligatorii propuse de Comisia Europeană, ce vor fi dezbătute la reuniunea JAI, azi.

Zeci de mii de oameni au participat, sâmbătă, în mai multe orașe din Europa și Australia, la manifestații de sprijin pentru refugiați. În alte orașe s-au înregistrat contra-demonstrații.

"Este imposibil să ne schimbăm punctul de vedere privind cotele. Ne menținem ferm pe poziții.” BOHUSLAV SOBOTKA, premierul ceh