Medicii ies, azi, de două ori în stradă

Medicii ies, azi, de două ori în stradă

Două proteste ale medicilor sunt anunțate pentru astăzi pe Facebook. Primul, de la ora 8.00 dimineața, în fața Guvernului, iar cel de-al doilea seara, de la ora 18.00, în Piața Universității.

La ambele evenimente și-au anunțat prezența mai mulți medici din grupul de Facebook intitulat „Medici gata de greva generală. Solicitam salarii decente!“, care luptă pentru modernizarea sistemului sanitar din România. Niciunul, însă, nu este organizat oficial de Alianța Medicilor, rezultată în urma mișcării, care tocmai și-a înscris numele și se va constitui ca o organizație nonguvernamentală. Organizatorii sunt, însă, membri ai acestui grup, iar participanții, asemenea.

„Alianța Medicilor nu se poate asocia ori susține vreun demers public de protest, până când nu obține statutul de persoană juridică. Până atunci, Alianța Medicilor se va concentra pe acțiuni de informare și educare a opiniei publice despre cauzele situației dramatice din sănătate. Am lansat un apel către către românii din țara și din Diaspora să se alăture inițiativei noastre, care a fost deja văzut de peste 230.000 de persoane pe Facebook, numarul fiind în continuă creștere”, ne-au explicat reprezentanții noii entități.

Ne puteți urmări și pe Google News