Crin Antonescu își distruge colegii din PNL: "Partidele de azi sunt un eșec. Ele nu au reusit să facă ce trebuie să facă. Sunt într-o criză de idei...PNL nu poate să bage sub preș ceea ce s-a petrecut în ultimi 10 ani"
- Radu Andreea
- 27 august 2015, 08:02
Crin Antonescu a făcut declarații incendiare în cadrul unei emisiuni Realitatea TV. El le reproșează liberalilor că nu fac nimic altceva decât să-i ceară demisia lui Victor Ponta, fără a avea proiecte importante pentru populație.
Fostul președinte al PNL , Crin Antonescu, este de părere că "scena politică și partidele arată mai rău ca niciodată", în condițiile în care, după votul din 16 noiembrie, toate se pronunțau în favoarea unei noi reformări a vieții politice. El spune că liberalii au acceptat în mod greșit legea prin care primarii sunt aleși din primul tur de scrutin.
”Partidele de azi sunt un eșec. Ele nu au reusit să facă ce trebuie să facă. Sunt într-o criză de idei. De aceea am și demisionat din fruntea unui partid. Nu văd pe ce se poartă discuția: dacă pleacă sau nu ponta, nu văd un mesaj clar, o pleadoarie clară. După fiecare alegere prezidențială, noi suntem gata să o luăm de la capăt. Liberalii au vorbit să o ia din nou de la capăt. Când a fost vorba despre legea alegerilor locale, nu am înțeles de ce PNL a acceptat. Nu e bine, nu mai există reprezentativitate.
Eu am spus că PNL nu face politică pentru primari, ci pentru cetățeni, prin primari. Acum e invers.PNL nu poate să bage sub preș ceea ce s-a petrecut în ultimi 10 ani, chiar dacă au făcut fuziunea cu PNL. Nu poți să spui și că a fost lovitură de stat, și că nu a fost lovitură de stat. Cred că PNL pică în capcana de a încărca președintele țării cu treburi care nu sunt ale lui. Lasă, că o să facă președintele! Nu poți să trăiești din asta. PDL a mizat pe asta timp de 10 ani și a sfârșit-o rău de tot.”, a spus Antonescu la Realitatea TV.
Antonescu a punctat şi că scena politică este "goală", iar conflictul de idei lipsește cu desăvârșire:
"Cum spuneam, cu alt prilej, cel puțin ca impresie de observator, lipsește drama, conflictul în sens creator și lipsesc personajele. Lipsește aproape tot. Pentru mine, înainte de orice, politica a fost comunicarea cu ceilalți, atât cât am putut să o fac. Nu mă gândesc la locul meu din scenă, care e gol acum. Asta nu mă interesează. Nu privesc înapoi cu mânie. Am fost străbătut de mânie, daia am și intrat în politică, de fapt. Pur și simplu din frustrare, din mânie, din rușine. Eu am făcut lucrurile așa cum am crezut că trebuie făcute. Cred că, în discursul politic, trebuie să existe mai mult decât a capta bunăvoința unor oameni care te ascultă și intenția lor de vot. Cred mult în rostul cuvintelor (...) Am neliniștea că multe semne de roadă nu se văd".