CV-uri de parlamentari: Știu modă și să navighez pe internet!

CV-uri de parlamentari: Știu modă și să navighez pe internet!

Sunt ingineri, profesori, doctori, avocați. Și știu limbi străine. EVZ vă prezintă cu ce alte competențe se mai laudă aleșii

Deși nu s-au angajat la Parlament după ce au trimis CV-uri, parlamentarii au avut grijă să aibă unele stufoase. Așa că, pe lângă studii și activitate profesională unii au considerat de cuviință să-și înșire competențele. Care de care mai „interesante”. Așa am aflat că liderul grupului PSD Marian Neacșu, membru al Uniunii Naționale a Crescătorilor de Păsări din România, se pricepe foarte bine să lucreze pe un computer: „tehnoredactare, calcul tabelar, prezentări, navigare internet”. Și are permis de conducere: categoria B. Și liberalul Cristian Constantin Roman are cunoştinţe de utilizare a calculatorului:„ WORD, EXCEL, Internet, poşta electronică”.

Colega lui de la PSD, Cristina Nichita, are competențe și aptituduni artistice: modă, literatură, psihologie, poezie.

Senatorii şi deputaţii au lucrat în plen 316 ore în total în prima sesiune parlamentară din acest an, echivalentul a 39 de zile la un program normal de 8 ore, şi au lăsat restante peste 700 de proiecte şi iniţiative legislative.

Ne puteți urmări și pe Google News

În mod ironic, pesedistul Ion Bălan și-a trecut în CV că are capacitatea de a lucra suplimentar. Tot el precizează că are „integritate morală”.

Și Ioan Hulea (UNPR) are „atitudine pozitivă la program prelungit de muncă” și este disponibil pentru „delegații prelungite”.

Tot el precizează că „uneori, probabil, sunt prea scrupulos și perfecționist”.

Deputatul UNPR Marin Anton, la activitatea profesională a ținut să menționeze că are „o afacere de succes în agricultura giurgiuveană cu primarul din Prundu, afacere pe care continuăm să o dezvoltăm”.

Utilizare fax și imprimantă

Pesedistul Ioan Benga nu se pricepe doar să folosească un computer. El a scris negru pe alb în CV că are competențe de utilizare: fax, copiator, imprimantă și scanner. De asemenea, am aflat că are abilități în „măsurarea mărimilor fizice” și competențe în „folosirea aparatelor de măsură și control”.

Și colegul lui Cornel Cristian Resmeriță are cunoştiinţe de utilizare a aparaturii de birotică (calculator, imprimantă, scanner, copiatoare, etc). „Am aptitudini de utilizare a calculatorului la nivel înalt.Cunosc sistemul de operare Windows XP, MS Office (Word, Excel ), utilizez Internetul”, s-a mai lăudat el.

Un alt deputat PSD, Gheorghe Dănuț Bogdan, a primit două distincții: „Primar de trei Stele” și „Primar de patru Stele”.

„Apreciez frumosul în toate formele de exprimare şi îl consider un factor de realaxare, de împlinire spirituală”, susține în CV-ul său Aurel Niculae (UNPR).

Liberalul Mihai Tararache își planifică bine timpul, este un bun comunicator, disciplinat și „își calculează bine pașii”.

Ionel Stancu, deputat al grupului minorităților naționale, a coordonat diverse proiecte studențești: Balul Bobocilor, Festivaluri de Modă, competiții sportive.

Și niște greșeli

Deputatul independent Dan Laurențiu Tocuț (foto) și-a trecut în CV și lucrurile bune făcute pentru comunitate. Astfel, aflăm că a contribuit la proiectul de realizare a orășelului copiilor în Caransebeș, oraș pe care deputatul a considerat că trebuie să-l scrie cu literă mică, și a renovat dispensare școlare. S-a ocupat și de „testarea gratuită în caransebeș (sic!) și oțelu roșu (sic!) a auzului la noi (sic!) născuți”.

FOTO: Laurențiu Tocuț

Un senator stăpân pe volan și un percuționist de nota 10

Senatorii sunt mult mai discreți decât colegii de la Camera Deputaților în a oferi date biografice. Unii dintre ei, în special parlamentari ai UDMR, nu fac publice aproape nici un fel de informații, nici măcar date de contact de la biroul parlamentar.

FOTO: Mai puțini, senatorii nu se lasă mai prejos decât colegii lor, deputații, când vine vorba de privilegii FOTO: EVZ

Totuși, sunt câțiva senatori care nu au rezistat să-și facă publice realizările de care sunt mândri. De exemplu, senatorul Ioan Iovescu, fost mecanic la o autobază din Lugoj, ales pe listele partidului lui Dan Diaconescu și acum afiliat PSD, trece la rubrica „Distincții, decorații” faptul că, în 1986, a obținut locul I la „Concursul pe meserii Stăpân pe Volan”. Senatoarea UDMR Rozalia Biro menționează în biografia ei publică obținerea distincției „Bradul de Argint”. Biro este celebră prin declarația: „Majoritatea copiilor bipezi din Oradea provin din alte localităţi”. Senatorul PSD Gabriel Mutu consideră necesar să precizeze în CV că are „abilități de comunicare” și poate „opera” Microsoft Office. Senatorul Ciprian Rogojan (UNPR) - cunoscut drept „Cici de la Sistem”, el fiind bateristul acestei trupe - ține să-și confirme renumele și precizează în biografie că are „atestat profesional - muzică - percuție - nota 10”. El nu precizează cine i-a dat această notă. Mai mulți senatori se laudă cu „apariții în presa centrală scrisă și audiovizuală”, dar Cristian Rădulescu (PNL) este mai specific: la rubrica „Apariții în presă”, el arată că a fost menționat într-un comunicat al Senatului referitor la „Întâlnirea Grupului de prietenie România-Franţa din Senat cu E.S. dl. Henri Paul, ambasadorul Republicii Franceze la Bucureşti - 19 octombrie 2011”.